Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Επιστολη στον Πρωθυπουργό Γιώργο Ανδρέα Παπανδρέου


Βέροια 17 Φεβρουαρίου 2011

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Βλέπουμε ότι από τότε που αναλάβατε τη διακυβέρνηση της χώρας και θέλοντας να ανακάμψει η οικονομία αλλά και να μειωθεί το έλλειμμα έχετε πάρει μία σειρά μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες (κατά τα λεγόμενα σας) της τρόικας και με βάση τους όρους του μνημονίου που (το πιστεύω αυτό) μετά από πολύ σκέψη έχετε υπογράψει.

Και πιστεύω ότι το κάνατε μετά από πολύ σκέψη επειδή ακόμα και ο πιο επιπόλαιος και ανεύθυνος άνθρωπος στον κόσμο δεν θα υπέγραφε ένα τέτοιο μνημόνιο και δεν θα οδηγούσε σε ομηρία και ξεπούλημα τη χώρα του εκτός αν αυτός ήταν ο στόχος του οπότε σκεφθήκατε πολύ καλά πως θα παγιδεύσετε την Ελλάδα και πιστεύετε ότι το πετύχατε με τη βοήθεια των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του τόπου που στην πραγματικότητα σας παρέχουν απόλυτη στήριξη.

Γιατί αν σας ένοιαζε για την Ελλάδα και τους πολίτες της κύριε Πρωθυπουργέ πείτε μου πως μπορεί να ζήσει ένας άνεργος με το ταμείο ανεργίας 425,24 λεπτά και με αυτό να συντηρήσει την οικογένεια του ακόμα και αν έχει δικό του σπίτι; Έχετε σκεφτεί ότι με το επίδομα ανεργίας οδηγείτε τους άνεργους στη μαύρη εργασία με αποτέλεσμα και το πρόβλημα της ανεργίας να διαιωνίζεται αλλά από την άλλη και το κράτος να χάνει έσοδα αφού τα χρήματα από τη μαύρη εργασία δεν φορολογούνται;

Πως θα ζήσει ένας συνταξιούχος του ΙΚΑ με 420 ευρώ το μήνα ακόμα και αν έχει δικό του σπίτι όταν δεν μπορεί να βάλει όχι πετρέλαιο αλλά ούτε να εξασφαλίσει και τα φάρμακα του;

Πώς να ζήσει ένας νέος στον ιδιωτικό τομέα με 592 ευρώ μισθό και να προσπαθήσει να χτίσει τον μέλλον του όταν και αυτός ο πενιχρός μισθός είναι υπό ομηρία;

Πως γίνεται να πολεμάτε την φοροδιαφυγή όταν εσείς με την πολιτική σας και τις αποφάσεις σας ευνοείτε τη μαύρη εργασία και το παραεμπόριο;

Πως γίνεται να λέτε για αύξηση εσόδων στη χώρα όταν δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την ανάπτυξη της χώρας ούτε σε ότι αφορά την αύξηση της παραγωγής αλλά ούτε και στο θέμα των επενδύσεων.

Πως γίνεται να μιλάτε για πατρίδα στην Βουλή και τους λόγους σας όταν την ξεπουλάτε ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα (αλήθεια τι έχει γίνει με το θέμα της Μακεδονίας: Με τη Θράκη; ).

Κύριε πρωθυπουργέ δημόσια και στα πλαίσια που μου δίνει το διαδίκτυο σας καταγγέλλω ως επικίνδυνο για τη χώρα μου, παράνομο αφού δεν σας εξέλεξε ο Ελληνικός Λαός αλλά το εκλογικό σύστημα και σας καλώ να απομακρυνθείτε τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας από την διακυβέρνηση της χώρα ως ο χειρότερος και ακαταλληλότερος κυβερνήτης που πέρασε (ξεπερνώντας σε ανικανότητα και τον Κώστα Καραμανλή).

Πραγματικά ευγνώμων αν μας απαλλάξετε από την παρουσία σας

Με Τιμή

Ο Πάντα Γραφικός και Ανόητα Ρομαντικός

(Ο κος Πάγκαλος θα σας βεβαιώσει για τους τίτλους)

Άγγελος Ιακωβίδης



Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

"Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"


Κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει σύνθημα του ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των Ελλήνων το «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Αλήθεια πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Τριάντα ένα χρόνια. Είναι τόσα πολλά; Τόσο εύκολα μπορεί να ξεχνάει ο Ελληνικός Λαός και να δέχεται το ξεπούλημα της πατρίδας του από αυτούς που κυβερνούν την χώρα και που κανονικά θα έπρεπε να κατηγορηθούν και να καταδικαστούν για προδοσία;

Και το χειρότερο είναι ότι μάλλον θα τα καταφέρουν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα αφού ο Έλληνας όχι μόνο δεν αντιδρά αλλά πιστεύει και κάποιους επιτήδειους που υπόγεια και ύπουλα προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι με την εκμετάλευση της Δημόσιας Περιουσίας θα μπορούσαμε να μαζέψουμε τα 50 δις μεχρι το 2015. Επειδή για τα 50 δις γίνεται όλη αυτή η «αγοραπωλησία».

Δηλαδή αν η κυβέρνηση προβεί σε πώληση Δημόσιας περιουσίας θα βγάλει 50 δις ευρώ, για να καλύψει στην ουσία ταμειακές ανάγκες, το χρέος θα είναι εκτιναγμένο στα 450 δις και το έλλειμα απλά θα έχει μειωθεί. Με λίγα λόγια πολύς λόγος για το τίποτα!!!!!

Βέβαια θα μπορούσε η κυβέρνηση να πουλήσει δημόσια περιουσία και με αυτή την αγοραπωλησία να καλύψει και το έλλειμα και το χρέος. Και μετά; Απλά δεν θα υπήρχε Ελλάδα, ή θα υπήρχε σαν ένα κέντρο παραθέρισης τσιφλίκι των Ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ. Κι εμείς κολίγοι στο δικό μας βιός.

Φυσικά και στην πρώτη περίπτωση πάλι εκεί καταλήγουμε. Και είναι χρόνια τώρα που όσοι ξέρουν και μήνες που κάποιοι που δεν ήξεραν το μάθανε ότι η Ελλάδα έχει άπειρο πλούτο ανεκμετάλευτο, πετρέλαιο, χρυσός, ορυκτά, χαλκός, ουράνιο, αλλά και τουρισμός που τον έχουν καταρρακώσει οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια, και πλούσια αγροτική παραγωγή τόσο στην Γεωργία όσο και στην Κτηνοτροφία.

Γιατί δεν κάνετε κάτι με τον πλούτο της Ελλάδας κύριοι; Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να ξεπουληθεί η χώρα μου; Είναι μία απορία που ακούγεται ως ακαδημαϊκή αλλά όλοι περιμένουν να ακούσουν μία ικανοποιητική απάντηση. Μία απάντηση που δεν υπάρχει.

Και τι θα κάνουμε εμείς σαν Έλληνες; Αν αρχίσουν να ξεπουλάνε την χώρα για την οποία είμαστε περήφανοι για τους αγώνες της για Ελευθερία, αν αρχίσουν να μας ξανακάνουν ραγιάδες οι ίδιοι μας οι κυβερνώντες, τότε τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Ποια πρέπει να είναι η θέση μας; Να βγούμε στους δρομους ; Κάποιοι το κάνουν και πλέον οι διαδηλωτές χαρακτηρίζονται τρομοκράτες.

Αυτή είναι η Δημοκρατία την οποία θέλαμε όταν έπεφτε η χούντα των συνταγματαρχών; Αυτή είναι η Δημοκρατία που επιδιώκαμε όταν κάναμε το δημοψήφισμα για το Πολιτειακό και εξοστρακίσαμε μονιμα τον Βασιλιά;

Δεν νοσταλγεί κανείς ούτε χούντες σε αυτόν τον τόπο ούτε Βασιλείες. Όμως αλήθεια μία τέτοια Δημοκρατία ποιος την θέλει; Μία δημοκρατία σάπια, με σαθρές βάσεις που την βιάζουν κάθε μέρα αδίστακτα οι πολιτικάντηδες αυτής της χώρας; Μία Δημοκρατία που την απομυζούν γραμματείς και συνδικαλιστές που αντί να υπηρετούν αυτούς που εκπροσωπούν, υπηρετούν τους πολιτικούς τους προϊστάμενους.

Και το ερώτημα παραμένει. Πως μπορούμε να αντιδράσουμε;

Και η απάντηση είναι μία. Πλέον μόνο με ένοπλη επανάσταση.

Μία λαική επανάσταση σαν αυτήν στην Αίγυπτο. Σαν αυτήν παλιότερα στην Αργεντινή. Αλλά να μην επιτρέψουμε κανέναν από τους πολιτικάντηδες ηγέτες να αναλάβει την εξουσία. Το πώς θα γίνει αυτό ίσως μας φαίνεται μακρύ και δύσκολο, αν ανάψει όμως το φυτίλι κι όταν η έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη τότε θα εμφανιστεί και η λυση.

Κάθε άλλη περίπτωση ανθρώπων που λένε «να βρεθεί πρώτα ένα ηγέτης» ή «άντε και βγήκαμε στους δρόμους και μετά τι θα γίνει;», είναι απλά δικαιολογίες και παραπέμπουν στη γνωστή παροιμία «όποιος βαριέται να ζυμώσει….»