Σελίδες

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Εφεδρεία και Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.


Δυσκολίες αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο θέμα της εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς το πρόβλημα του μεγάλου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων υπάρχει αλλά ξαφνικά διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να βγάλουν από καμία υπηρεσία άτομα καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπάρχουν είναι είτε έτοιμοι για συνταξιοδότηση, είτε γιατί είναι απαραίτητοι στις υπηρεσίες τους.

            Και πέρα από όποιες πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές από τις παράνομες κυβερνήσεις που έχουμε, είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτή η χώρα χρειάζεται νοικοκύρεμα και ένα μέτρο νοικοκυρέματος είναι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

            Ξέρουμε ότι δεν χρωστάμε τα χρήματα που λένε και πως το χρέος αν όχι στο σύνολο του στο μεγαλύτερο μέρος του είναι επαχθές, ξέρουμε ότι η μόνη λύση είναι η επιστροφή στη δραχμή καθώς σε συνδυασμό με την διαγραφή του χρέους θα δώσει ανάπτυξη με αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει μία συνεπής κυβέρνηση που θα δουλεύει για τον Ελληνικό λαό και τα συμφέροντα του).

            Όμως ακόμα και αν διαγραφεί το χρέος στο σύνολο του ως επαχθές και επιστρέψουμε στη δραχμή, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα είναι απαραίτητο για να σταματήσει η σπατάλη σε αυτή τη χώρα.

             Ένα από τα μέτρα που πρέπει σαφώς να παρθούν είναι η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων όμως ποια πρέπει να είναι αυτή και πως μπορεί να γίνει από τη στιγμή που σε πολλούς τομείς του δημόσιου τομέα υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού (όπως η υγεία και η παιδεία), ενώ σε άλλες ο αριθμός είναι τόσος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες.

            Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρούμε ποιοι τομείς του δημόσιου τομέα πρέπει να μειωθούν;

            Τα πράγματα φυσικά είναι πολύ απλά και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη αλλά πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα.

            Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι:

-          Άμεσος διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας και απόλυση των ιερέων από το Υπουργείο Παιδείας καθώς είναι απαράδεκτο οι παπάδες να πληρώνονται από το κράτος και όχι από την αρχιεπισκοπή και την εκκλησία της οποίας η περιουσία είναι τεράστια και τα έσοδα υπέρογκα.

Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να πληρώνει τους παπάδες ο Ελληνικός λαός και πως η Εκκλησία πρέπει να φορολογείται με βάση τα έσοδα της και την περιουσία της. Αν η Εκκλησία φορολογούταν σωστά και το κράτος δεν πλήρωνε τους παπάδες τα έσοδα και τα οφέλη για τη χώρα θα ήταν τεράστια.

-          Μείωση του επαγγελματικού στρατού στην Ελλάδα με τους μισθωτούς στρατιώτες όπου επιβαρύνουν την οικονομία χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό με αύξηση της στρατιωτικής θητείας ώστε να  μην υπάρχει κενό στο στράτευμα. Πόσα χρήματα επιπλέον αλήθεια δίνει το κράτος για τον επαγγελματικό στρατό;

-          Απόλυση όλων των ειδικών φρουρών οι οποίοι διορίστηκαν χωρίς διαφάνεια και  χωρίς σωστή εκπαίδευση να κάνουν τι αλήθεια; Με ποιο σκοπό; Για να ενισχυθεί ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος από αστυνομικούς χωρίς εκπαίδευση και χωρίς συνείδηση; (βλ. δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου).

-          Απόλυση των Σχολικών Φυλάκων οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν από τον Προκόπη Παυλόπουλο γιατί κάλυπταν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». (Ποιες άραγε;)

-          Απόλυση της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλη τη χώρα καθώς εκτός του ότι τοποθετούνται με πολιτικά και κομματικά κριτήρια, δεν χρησιμεύουν σε τίποτα αφού η μοναδική δουλειά τους είναι να κόβουν κλήσεις στάθμευσης και δεν έχουν καμία ουσιαστικά εκπαίδευση.

Ας αναλογιστούμε αν έφευγαν από το δημόσιο όλοι αυτοί ποιος θα ήταν ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα και πόσα τα έσοδα για το κράτος.

Βέβαια σκοπός δεν είναι απλά να απολυθούν και να προστεθούν και άλλοι άνεργοι στις στρατιές ανέργων που υπάρχουν στη χώρα. Πριν γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να υπάρξει η πολιτική βούληση και οι συνθήκες ώστε όλοι αυτοί να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας.

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα από όλα να υπάρξει η πολιτική βούληση να υπάρξει ανάπτυξη, εκμετάλλευση του πλούτου της Ελλάδας και επενδύσεις στη χώρα ώστε να υπάρχουν θέσεις εργασίας.

Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή παρά μόνο η κοινή λογική για να γνωρίζουμε ότι οι Έλληνες είμαστε τόση και ο πλούτος αυτής της χώρας τόσος που αν υπήρχε η πολιτική βούληση δεν θα είχαμε καθόλου ανεργία.

Για να υπάρξει πολιτική βούληση όμως χρειάζονται σοβαροί και έντιμοι πολιτικοί. Και αυτοί η χώρα δεν έχει ούτε πολιτικούς, ούτε σοβαρούς, ούτε έντιμους!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: