Σελίδες

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μας Τελείωσε και Αυτή η Κυβέρνηση!!!


Ένα μήνα διήρκησε η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η πραγματικότητα βέβαια είναι πως ούτε πριν από ένα μήνα εμπιστεύονταν οι Έλληνες την κυβέρνηση αλλά πλέον τα ίδια τα ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια.

            Σε νέα δημοσκόπηση που έκανε για το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ η VPRC προκύπτει πως το 65% των πολιτών δεν εμπιστεύεται πλέον την κυβέρνηση Παπαδήμου. Μία κυβέρνηση η οποία εκτός του άλλων αποδείχθηκε ότι είναι όλοι τους «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

            Μία κυβέρνηση χωρίς κοινή πολιτική ιδεολογία παρά μόνο στο ότι θέλουν να ξεπουλήσουν τη χώρα. Η διαφορετικότητα βέβαια στην ιδεολογία δεν είναι αμιγώς πολιτική αλλά στο πως θα γίνει η μοιρασιά.

            Σύμφωνα πάντα με την ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται με 12,5 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ με 18% και ακολουθούν: ΚΚΕ 13%, ΣΥΡΙΖΑ 11%, Δημοκρατική Αριστερά 8,5%, ΛΑ.Ο.Σ. 7%, Οικολόγοι 3%, ΔΗ.ΣΥ. 2% και Άρμα Πολιτών 2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 28%.

            Στον παρακάτω πίνακα μπορούμε να δούμε τα ανώτερα και κατώτερα όρια εκλογικής επιρροής των κομμάτων.

            Επίσης η ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 43% πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα ενώ το 40% πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της και μετά το Φεβρουάριο.

            Τέλος το 55% δηλώνει πως θα πάει σίγουρα να ψηφίσει, ενώ το 57,8 % συμφωνεί ότι κανένα κόμμα δεν έχει καλή πολιτική στάση.

            Και για να συμπληρωθεί το κερασάκι στην τούρτα της δημοσκόπησης, έχουμε μία τελείως παραπαίουσα κυβέρνηση μέσα στην οποία οι  υπουργοί έχουν ο καθένας τον δικό του καημό, με τους υπουργούς να ανταλλάσσουν φραστικά πυρά και έναν «πρωθυπουργό» να θέλει να το παίξει ηγέτης και να μην κάνει ούτε για κλητήρας τελικά.

            Ο Βενιζέλος πριν από λίγες ημέρες έλεγε ότι το έργο αυτής της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο και πως θα πρέπει να πάμε σε εκλογές το Φεβρουάριο όπως συμφωνήθηκε και χθες ζήτησε παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης και να προχωρήσει αυτή η κυβέρνηση στις «διαρθρωτικές» αλλαγές που θέλουν να κάνουν, απειλώντας ότι ούτως η άλλως το ΠΑΣΟΚ έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να στηρίξει κυβέρνηση προϊδεάζοντας ίσως για ένα ακόμα πολιτικό πραξικόπημα.

            Η κατάσταση για τη χώρα φυσικά επιδεινώνεται όμως το παρήγορο είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ακόμα και η Γερμανία βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Και είναι νόμος της φυσικής πως όσο ποιο ψηλά στέκεται κάποιος τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση και τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει.

            Τελικά η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και είμαστε 1-2 βήματα πριν από το μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: