Σελίδες

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Λουκάς Παπαδήμος: The Bostonians


           Στις 11 Νοεμβρίου 2011 διορίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Λουκάς Παπαδήμος και η Ελλάδα ανακουφίστηκε. Νοιώθει όπως αυτόν που βγαίνει μόλις από την τουαλέτα μετά από «κόψιμο». 

          Οι Έλληνες πλέον έχοντας βγει από την αβεβαιότητα στην οποία τον οδήγησαν ο πρώην πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα μετά από 10 μέρες έντονων και παρασκηνιακών παιχνιδιών τους, πλέον ξέρουν ότι η πορεία παραμένει η ίδια προς την καταστροφή απλά το όχημα που λέγεται κυβέρνηση ανέπτυξε ταχύτητα.

          Με 240 θα μας πάει ο νέος πρωθυπουργός.

          Γιατί όμως ο Λουκάς Παπαδήμος; Επειδή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δεν ήθελαν τον Πετσάλνικο;

          Ποτέ δεν υπήρξε στην πραγματικότητα σχέδιο Πετσάλνικου. Όλη αυτή η ολιγωρία και η καθυστέρηση δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα θέατρο των πολιτικών κομμάτων ώστε να πείσουν το Λαό ότι οδηγούμαστε σε μία μεγάλη κρίση. Σε μία κρίση η οποία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα. Και μόλις αυτή η κρίση ξεπεράστηκε επειδή τελικά τα κόμματα αποφάσισαν να συνεργαστούν οι Έλληνες ανακουφιστήκαμε. Ακριβώς όπως το περιέγραψα παραπάνω.

          Είναι εύκολο όμως να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Ο Παπανδρέου υποτίθεται ότι προτείνει τον Πετσάλνικο. Ο Σαμαράς συμφωνεί παρόλο που γνωρίζει ότι ο Πετσάλνικος όχι μόνο ήταν από τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος αλλά και στον στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου  από το 1988 όταν ήταν και οι δύο στο υπουργείο Παιδείας και με δεδομένο ότι αν ήταν πρωθυπουργός ο Πετσάλνικος θα ήταν ουσιαστικά μαριονέτα ενώ τα νήματα θα κινούσε ο Παπανδρέου; Κι εμείς το κατάπιαμε. Μάλλον από εκεί προκλήθηκε το «κόψιμο» που προανέφερα.

          Και έρχεται ο Λουκάς Παπαδήμος, ως σωτήρας να κάνει τι;

          Για να κατανοήσουμε τι θα κάνει ο Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να δούμε πρώτα ποιος είναι.

          Είναι ο αρχιτέκτονας της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωζώνη επί κυβέρνησης Σημίτη και τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Ήταν με λίγα λόγια από αυτούς που με τον Σημίτη «μαγείρεψαν» τα στοιχεία για να μπούμε στην Ευρωζώνη ενώ δεν εκπληρώναμε κανονικά τους απαιτούμενους όρους.

          Υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  από το 2002 μέχρι το 2010.

          Από το 2010 ήταν άμισθος οικονομικός σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου.

          Με βάση τα παραπάνω δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος στη Βοστώνη όπως οι τρεις αυτοί, ή στο Χάρβαρντ όπου είναι σήμερα καθηγητής ο κύριος Παπαδήμος για να καταλάβει ότι σαν οικονομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση της χώρας και πως με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από αυτόν ένα μόνο μπορούμε να περιμένουμε:  ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ!!!!!

          Δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος σε κάποιο πανεπιστήμιο για να καταλάβει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός από την Ευρώπη για να τρέξει πιο γρήγορα τις όποιες «μεταρρυθμίσεις» και να πάρει και άλλα μέτρα χωρίς κανένα πολιτικό κόστος αφού δεν είναι πολιτικός και πολύ πιο αδίστακτα από τους πολιτικούς καθώς είναι τεχνοκράτης.

          Η Ευρώπη πλέον διορίζει πρωθυπουργούς και το βλέπουμε καθώς μαζί με εμάς συμβαίνει και στην γείτονα Ιταλία, όπου διορίζουν άλλον τεχνοκράτη τον Μόντι με μοναδικό στόχο να τρέξουν τα όποια μέτρα και οι όποιες μεταρρυθμίσεις.

          Είναι δεδομένο ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση εξελίξεων με την κυβέρνηση να γίνεται ακόμα ποιο αδίστακτη και με μεγαλύτερη ταχύτητα και αυτή τη φορά έχοντας συγκυβέρνηση και μη έχοντας αξιωματική αντιπολίτευση.

          Ήλθε πλέον η πλήρης κατάλυση της Δημοκρατίας. Και είναι αξιοσημείωτο ότι σε αυτήν την κατάλυση δεν αντέδρασε κανένα πολιτικό κόμμα ούτε ακόμα το ΚΚΕ που είναι το πλέον θιγμένο καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκε του βουλευτικού του αξιώματος μόνο και μόνο για να μην γίνει αξιωματική αντιπολίτευση το ΚΚΕ.

          Δεν είναι συγκυβέρνηση επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς όμως συμμετέχει με υψηλόβαθμα στελέχη σε αυτήν τελικά. Και τώρα εμείς μένει να επιλέξουμε αν η Νέα Δημοκρατία κυβερνά ή είναι στην αντιπολίτευση;

          Πολλά τα σάπια και βαριά. Πώς να μην σε πιάσει «κόψιμο»;

          Αν στις 17 Νοέμβριου δεν βάλουμε φωτιά στην Αθήνα, αν στις 6 Δεκεμβρίου δεν βάλουμε φωτιά την Ελλάδα αυτοί θα συνεχίσουν την εξόντωση μας με εντατικούς και γρήγορους ρυθμούς.

          Η 19η Φεβρουαρίου είναι πολύ μακριά. Είναι αρκετός χρόνος για να ολοκληρώσουν το σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας. Ένα σχέδιο που αποφασίστηκε από άλλους και για όσους δεν θυμούνται υπέγραψε η Ελληνική Κυβέρνηση με την πρώτη δανειακή σύμβαση όπου συμφώνησε ότι παραιτείται η Ελλάδα «ρητά και αμετάκλητα» από κάθε ασυλία που μας προσφέρει η Εθνική μας Κυριαρχία. Ένας όρος που θεωρήθηκε σοκαριστικός τότε από όλο τον κόσμο.

          Είναι καιρός πλέον να αντιδράσουμε αφού αυτοί ετοιμάζουν τα επόμενα άμεσα βήματα τους.

          Είναι καιρός να αντιδράσουμε γιατί είναι αδίστακτοι.

          Είναι καιρός να αντιδράσουμε γιατί μας κυβερνουν….. The Bostonians (Οι Βοστονέζοι)!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: