Σελίδες

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σκληρό Παιχνίδι: Τα κόμματα και τα ΜΜΕ Εκβιάζουν το Λαό



             Με την ανακοίνωση της συνεργασίας των δύο κομμάτων και του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, άρχισε ένας νέος κύκλος εκβιασμού του Ελληνικού Λαού.

            Ακούμε διαρκώς από τα στελέχη των κομμάτων και τα ΜΜΕ για τον κίνδυνο αποχώρησης μας από το ευρώ και την ευρωζώνη ειδικά μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Όλι Ρεν.

            Αλήθεια για πόσο ηλίθιους μας περνάνε ή πόσο ηλίθιοι πραγματικά πρέπει να είμαστε για να πιστέψουμε τις κινδυνολογίες του πολιτικού κόσμου και των ΜΜΕ;

            Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και μέσα στη χώρα.

            Ζούμε σε μία εποχή που οι εξελίξεις , από τη μία λόγω της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη λόγω της κρίσης είναι ραγδαίες.

            Μας απειλούν με έξοδο από το ευρώ. Δεν μας απειλεί ο Όλι Ρεν. Μας απειλούν οι ίδιοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα. Και ο πιο αφελής μπορεί να καταλάβει ότι όλο αυτό το παιχνίδι εκβιασμών αν θα μείνουμε στο ευρώ ή όχι, είναι οργανωμένο και μέσα από τα κόμματα της Ελλάδας για να εξασφαλίσουν τη σιωπή και την ηρεμία του Ελληνικού Λαού.

            «Καθίστε φρόνιμα, μην κάνετε τίποτα, δεχτείτε τα μέτρα γιατί αλλιώς θα βγούμε από το ευρώ», μας λένε. Εκβιαστικά. Προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο με σενάρια απόλυτης φτώχειας και καταστροφής. Και το χειρότερο είναι ότι μία μερίδα λαού τους πιστεύει.

            Ας δούμε όμως ποια πραγματικά είναι τα δεδομένα θέτοντας πρώτα μερικά ερωτήματα.

            Ερώτημα 1ο: Μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ;

            Ερώτημα 2ο: Ποια είναι τα οφέλη από το ευρώ για τα οποία δεν πρέπει να φύγουμε;

            Ερώτημα 3ο: Τι θα σημαίνει για την Ελλάδα και τους Έλληνες η επιστροφή στη δραχμή;

            Ερώτημα 4ο: Τι θα γίνει με την Ε.Ε αν φύγουμε από το ευρώ;

            Η αλήθεια είναι ότι μπορούν να ξεκινήσουν διαδικασίες εξόδου μας από το ευρώ όχι όμως να μας διώξουν. Την έξοδο από το ευρώ θα πρέπει να τη ζητήσουμε εμείς. Και μπορούν να μας κάνουν να ζητήσουμε την έξοδο μας αν κλείσουν τις στρόφιγγες των χρημάτων είτε του δανεισμού, είτε των πακέτων που σαν μέλη δικαιούμαστε λόγω αναπτυξιακών προγραμμάτων από την ΕΚΤ και το Eurogroup. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν να μας διώξουν έτσι απλά. Μπορούν επίσης να ζητήσουν την έξοδο μας από την ευρωζώνη και να αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε που ακόμα και αν συγκληθούν είναι δύσκολο να πάρουν μία τέτοια απόφαση η οποία στην ουσία όχι μόνο θα αλλάξει τον Ευρωπαϊκό χάρτη αλλά και όλες τις ισορροπίες και συσχετισμούς.

            Ποια είναι τα οφέλη από το ευρώ για τα οποία δεν πρέπει να φύγουμε; Το μόνο όφελος που έχει η Ελλάδα από το Ευρώ είναι ότι στο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, έχοντας ένα σκληρό νόμισμα μας προστατεύει από μία χρεωκοπία όπως γίνεται τόσο καιρό τώρα.

            Υπάρχει το ερώτημα αν με το ευρώ εισάγουμε φθηνότερα προϊόντα. Εδώ υπάρχει ένας μύθος. Τα Σκόπια δίπλα μας έχουν ακόμα το δικό τους νόμισμα. Η βενζίνη κοστίζει 0,45 ευρώ το λίτρο. Πόσο τρελό μπορεί να ακούγεται ότι δύο βενζινάδικα που έχουν απόσταση 10 χιλιόμετρα έχουν διαφορά του 1,30 ευρώ στο λίτρο της βενζίνης.

            Στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στις περιοχές Κιλκίς, Ημαθίας, Σερρών, Πέλλας, υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν βόλτα στα γειτονικά Σκόπια και βάζουν βενζίνη. Πηγαίνουν στις γείτονες χώρες και κάνουν αγορές.

            Το να πιστεύουμε λοιπόν ότι με έξοδο από το ευρώ θα ανέβουν εξωφρενικά τα εισαγόμενα προϊόντα είναι μύθος. Η αλήθεια είναι ότι θα αγοράζουμε ακριβότερα κάποια προϊόντα που θα εισάγουμε όμως αυτό δεν θα αλλάξει προς το χειρότερο τις τιμές τους απαραίτητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε από την άλλη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα ίσως όπου η φόροι ξεπερνούν τα 2/3 της τιμής ενός προϊόντος πράγμα που το κάνει πανάκριβο.

            Μία επιστροφή στη δραχμή σε αυτή τη χρονική στιγμή θα σήμαινε ( με δεδομένο ότι θα είχαμε μία υπεύθυνη κυβέρνηση που θα εργαζόταν προς όφελος του λαού και όχι αυτούς που μας κυβερνούν ή θέλουν να μας κυβερνήσουν), μία περίοδο σκληρής λιτότητας για 3 – 5 χρόνια. Ένα χρονικό διάστημα ικανό για να διεξαχθεί Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος ώστε να δούμε αν και πόσα χρωστάμε τελικά, να γίνει το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών μας, και να επανιδρυθεί το κράτος.

            Είναι δεδομένο ότι ακόμα και αν δεν χρωστάμε ούτε μία δραχμή, το νοικοκύρεμα αυτού του κράτους πρέπει να γίνει. Όχι με ιδιωτικοποιήσεις και ξεπουλήματα, αλλά με δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και όχι απλά μείωση της σπατάλης αλλά πλήρη διακοπή της.

            Με αυτούς τους όρους ένα εθνικό νόμισμα, σαφώς υποτιμημένο έναντι του πανίσχυρου ευρώ και του παντοδύναμου δολαρίου, θα αύξανε τις εξαγωγές μας, αφού θα είχαμε αδύναμο νόμισμα που θα τις ευνοούσε, θα αύξανε σημαντικά τον Τουρισμό στη χώρα γιατί η διακοπές στην Ελλάδα για όλο τον κόσμο θα ήταν πάμφθηνες, θα δημιουργούσε τις συνθήκες για ανάπτυξη της βιομηχανίας αφού με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα και με τα φθηνά εργατικά χέρια που θα εγγυόταν η επιστροφή στη δραχμή θα γινόταν επενδύσεις στην Ελλάδα (ας μην ξεχνάμε οι παλιότεροι ότι σε αυτή τη χώρα είχαμε δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, και ένα εργοστάσιο της Pirelli τα οποία έκλεισαν και έφυγαν από τη χώρα).

            Η αλήθεια από την άλλη είναι ότι την Ε.Ε δεν την συμφέρει η έξοδος μας από το ευρώ. Περισσότερο τους συμφέρει να μας χαρίσουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις τα χρέη. Και αυτό επειδή παρόλο που είμαστε μικρή χώρα θα πρέπει να αποσύρουν μέρος του νομίσματος που έχει κοπεί από την ΕΚΤ, χρήματα που δεν είναι πολλά βάση των συσχετισμών και της θέσης μας στην Ευρώπη αλλά αρκετά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί των νομισμάτων και των οικονομιών.

            Οι εξελίξεις κάνουν ακόμα δυσκολότερη την έξοδο μας από το ευρώ, καθώς πίσω από εμάς υπάρχει η οικονομική κρίση χωρών πολύ μεγαλύτερων και δυνατότερων από εμάς όπως η Ιταλία, η Ισπανία, αλλά και η παντοδύναμη Γαλλία της οποίας οι οικονομικοί τριγμοί άρχισαν ήδη να ακούγονται.

            Άλλωστε κάποιοι που γνωρίζουν λίγο καλύτερα και παρακολουθούν τις εξελίξεις πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι σε δύο χρόνια από τώρα πιθανόν να μην υπάρχει καν Ε.Ε. αφού η ίδια η Ε.Ε ξεκίνησε σαν μία οικονομική συμμαχία, όμως στην πορεία ξέφυγε από αυτό το σχέδιο, μπήκε στην διαδικασία να γίνει στην ουσία μία μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα όμως τα λάθη της Ε.Ε ήταν απανωτά.

            Η Ε.Ε προσπάθησε να γίνει ένα ενιαίο κράτος αλλά δεν προχώρησε ποτέ σε πολιτική και κοινωνική ένωση των μελών της κάτι που έκανε οποιαδήποτε άλλη ένωση και εξέλιξη αδύνατη. Αν δεν υπάρχει πολιτική και κοινωνική ένωση μεταξύ των λαών και ομοιογένεια δεν μπορεί να υπάρξει κοινό κράτος.

            Η Ε.Ε. χωρίς πρώτα να γίνει πολιτική ένωση των κρατών μελών προχώρησε σε νομισματική ένωση πρόωρα με την Ευρωζώνη και το Ευρώ με αποτέλεσμα αντί να κάνει μία πραγματικά ισχυρή οικονομία να δημιουργήσει μία Ε.Ε ανισοτήτων κοινωνικών και Εθνικών. Μία Ευρώπη στην οποία οι ανεπτυγμένες χώρες εκμεταλλεύονται και απομυζούν τις ασθενέστερες.

            Η Ε.Ε. καθώς ενισχύθηκαν αυτές οι ανισότητες, άρχισε να ελέγχεται από ένα μόνο κράτος μέλος και μετεξελίχθηκε από Ε.Ε σε ένα Δ’ Ράιχ, όπου όλες οι αποφάσεις παίρνονται από τα όργανα αλλά τις επιβάλλει ένα μόνο άτομο, ο σύγχρονος φύρερ που ακούει στο όνομα Μέρκελ.

            Η Ε.Ε δεν έχει μέλλον. Πρέπει να βγούμε και να ενημερώσουμε τον απλό λαό ότι δεν πρέπει να υποκύπτει στις απειλές τους και κυρίως να μην τις πιστεύει γιατί δεν ισχύουν στην ουσία.

            Και πάνω από όλα. Τώρα με την κυβέρνηση συνεργασίας οι αγώνες πρέπει να ενταθούν. Δεν υπάρχει περιθώριο ούτε ώρας. Ξέρουμε τι θα κάνουν. Θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Θα πουλήσουν ότι ακόμα δεν πουλήθηκε. Το ξεπούλημα είναι προμελετημένο και είναι συμμέτοχοι όλοι αυτοί που ανήκουν στο σημερινό πολιτικό σύστημα.

            Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο από την απόλυτη νίκη που σημαίνει:

-          Διεθνής Λογιστικός Έλεγχος και αναγνώριση του χρέους ως επαχθούς

-          Αλλαγή του πολιτικού συστήματος στο σύνολο του με σύνταξη νέου συντάγματος και όχι απλά αναθεώρηση με άρση της Βουλευτικής Ασυλίας και θεσμοθέτηση κανόνων όπως η δέσμευση περιουσιών των πολιτικών και δήμευση τους σε περίπτωση που λειτουργούν εναντίων του κοινού συμφέροντος.

-          Άσκηση δίωξης σε όλους όσους έφεραν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση, καταδίκη τους και παραδειγματική τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: