Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το Δημοψήφισμα και οι Παγίδες του.




            Σαν βόμβα έριξε στην Κ.Ο του κόμματος του ο Γιώργος Παπανδρέου την είδηση ότι θα προχωρήσει σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την δεύτερη δανειακή σύμβαση. Μία είδηση που άφησε άφωνους τους πάντες. Πολιτικό κόσμο αλλά και το λαό.

            Οι αντιδράσεις από αυτήν την ανακοίνωση ήταν άμεσες και αλυσιδωτές.

            Ο Βενιζέλος μην μπορώντας να απαντήσει σε ερωτήσεις καθώς ο Παπανδρέου τον άδειασε μπήκε αιφνίδια στο νοσοκομείο καθώς «αρρώστησε». Βέβαια όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν τι αρρώστια ήταν και γιατί, αφού δεν υπάρχει μεγαλύτερο άδειασμα από το να μην ενημερώνει ο πρωθυπουργός μίας χώρας τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και μάλιστα για ζητήματα που τον αφορούν άμεσα και σαν υπουργό των Οικονομικών.

            Η Μιλένα Αποστολάκη ανεξαρτητοποιήθηκε, η Βάσω Παπανδρέου ζητά κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με προοπτική την διασφάλιση του πακέτου στήριξης και αμέσως μετά διεξαγωγή εκλογών, η Εύα Καϊλη κρατά την ίδια περίπου στάση με την Βάσω Παπανδρέου και αφήνει το ενδεχόμενο να καταψηφίσει την κυβέρνηση στην ψηφοφορία της Παρασκευής. Η Μπατζελή από τις πλέον υποστηρίκτριες του Παπανδρέου μιλάει και αυτή για κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας.

            Ο Γιώργος Παπανδρέου πλέον δεν χαίρει της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης κανενός. Είναι ήδη πολλοί οι βουλευτές που ψάχνουν να βρουν την έξοδο από αυτή τη δυσάρεστη θέση και αναζητούν την κατάλληλη στιγμή.

            Ακόμα όμως και αν η κυβέρνηση πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών της και της Ελσας Παπαδημητρίου (κολλητή του Μητσοτάκη τυχαίο;), πλησιάζει ο εορτασμός της 17ης Νοέμβρη.

            Ήδη στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης μίας ενδεχόμενης Λαϊκής εξέγερσης, αφού τη θεωρούν δεδομένη.

            Αν δεν οδηγηθούμε άμεσα σε εκλογές και ειρηνική αλλαγή του πολιτικού συστήματος, τότε η εξέγερση είναι δεδομένη. Θα δούμε σκηνές σκληρής βίας και θα βιώσουμε δεύτερα Δεκεμβριανά τα οποία αυτή τη φορά δεν θα οδηγήσουν σε ένα δεύτερο εμφύλιο αφού για πρώτη φορά ο Λαός είναι ομόψυχος και ενωμένος, αλλά σε δεύτερο Γουδί με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

            Η απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα κρύβει όμως πολλές παγίδες και ανακύπτουν πολλές θεωρίες συνομωσίας και πολλά ερωτηματικά.

            Γιατί ενώ η Δανειακή Σύμβαση είναι συνταγμένη από τον Ιούνιο και ήταν αποφασισμένο ότι θα πάει για ψήφιση στη Βουλή πηγαίνει για δημοψήφισμα;

            Και με ποιο ερώτημα θα πάμε για δημοψήφισμα τελικά;

            Αν το ερώτημα είναι το αν δέχεται ο Ελληνικός Λαός τη Δανειακή Σύμβαση και κατ’ επέκταση την παραμονή μας στο ευρώ, είναι δεδομένο ότι οι Έλληνες θα το καταψηφίσουν. Γιατί λοιπόν ρισκάρει ο Παπανδρέου με τη δανειακή σύμβαση και τι έχει να κερδίσει; Γιατί ο Τζέφρυ δεν κάνει τίποτα χωρίς να έχει προσωπικό κέρδος.

            Μήπως όλο αυτό γίνεται (υποθέσεις κάνουμε πάντα στο πλαίσιο των σεναρίων συνομωσίας), για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα και η ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ πλήξει την Ε.Ε και ενδυναμώσει της ΗΠΑ που είναι και η επίσημη πατρίδα του  Τζέφρυ; Όχι φυσικά ότι αυτό θα πρέπει να μας ανησυχεί εμάς γιατί μία έξοδος από το ευρώ και κατάρρευση της Ε.Ε  δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ενδυνάμωση της θέσης είτε οικονομικής, είτε πολιτικής των ΗΠΑ.

            Η κρίση δεν είναι Ελληνική άσχετα αν προσπαθούν να την παρουσιάσουν σαν Ελληνική. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι το πειραματόζωο των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ στα ίδια πειράματα που απέτυχαν στην Αργεντινή, στην Ονδούρα, στο Εκουαδόρ.

            Η κρίση είναι παγκόσμια και οφείλεται στην δημιουργία όχι πληθωριστικού αλλά ανύπαρκτου χρήματος με ταυτόχρονη όλο και αυξανόμενη εκμετάλλευση τον πόρων του πλανήτη εξαντλώντας τους και συγκεντρώνοντας τους σε λίγα χέρια. Και το πρόβλημα είναι ότι αυτοί που διαχειρίζονται τον πλανήτη και τους πόρους τους και έχουν στα χέρια τους όλο αυτό το χρήμα δεν είναι διατεθειμένοι να το διαθέσουν για τον πλανήτη παρασυρμένοι από την μισαλλοδοξία, την φιλαργυρία και την αλαζονεία τους.

            Το δημοψήφισμα είναι μία παγίδα στην οποία καλείτε να πέσει ο λαός αλλά και τα πολιτικά κόμματα αφού στην πραγματικότητα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαφωνεί με τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά βρίσκει προσχήματα για να κάνει απλά αντιπολίτευση και να γίνει αρεστή σε ένα λαό που τους έχει μάθει και πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να τον χειριστεί.

            Σε ότι αφορά τον λαό αν το ερώτημα θα είναι νέα δανειακή σύμβαση και παραμονή στο ευρώ ή έξοδος από την ευρωζώνη και χρεωκοπία σίγουρα υπάρχει σχέδιο εκφοβισμού και εκβιασμού των Ελλήνων προκειμένου να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

            Οι Έλληνες δυστυχώς είναι λαός «αναλφάβητος», αποτελούμενος κυρίως από ηλικιωμένους «αγράμματους» στην πραγματικότητα απλούς ανθρώπους και νεότερους ημιμαθείς σε μία διαρκή αναζήτηση λόγω νοοτροπίας του βολέματος και της διατήρησης των ελάχιστων προνομίων που του απέμειναν.

            Έτσι είναι πολύ εύκολο για όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες με την απειλή της πείνας και της ανέχειας να πείσουν τους Έλληνες ότι η μόνη λύση είναι η νέα δανειακή σύμβαση καθώς τα χειρότερα έρχονται μετά από το δεύτερο μνημόνιο και αυτό όσοι διάβασαν έστω κάποιες παραγράφους της νέας δανειακής σύμβασης των δύο χιλιάδων πεντακοσίων και πλέον σελίδων το γνωρίζουν.

            Η λύση είναι πλέον μόνο μία. Όχι δημοψήφισμα. Άμεσα ανατροπή της κυβέρνησης είτε ειρηνικά είτε με τη βία. Διεξαγωγή εκλογών για σχηματισμό βουλής με σκοπό την σύσταση Εθνοσυνέλευσης για σύνταξη νέου συντάγματος. Αλλαγή όλου του πολιτικού συστήματος. Ταυτόχρονα η Βουλή αυτή θα αναθέσει σε διακεκριμένους επιστήμονες την διεξαγωγή Διεθνούς Λογιστικού Ελέγχου για να μάθει ο Ελληνικός Λαός ποιοί πήραν τα λεφτά και που τα έφαγαν ώστε να αναγνωριστεί το χρέος ως επαχθές.

            Απομάκρυνση από την πολιτική όλων όσων λειτούργησαν σε βάρος της χώρας όλα αυτά τα χρόνια, να περάσουν από δίκη και να πληρώσουν για όλα όσα έκαναν παραδειγματικά.

            Τα δημοψηφίσματα είναι θεμιτά και τα θέλουμε σε δημοκρατικά καθεστώτα. Στην Ελλάδα τα δημοψηφίσματα τελικά γίνονται σε περιόδους χούντας ή με μονομερή επιχειρηματολογία.

            Ας φύγουν πρώτα τα λαμόγια της πολιτικής και στα σοβαρά ζητήματα μπορούμε να αποφασίζουμε με δημοψηφίσματα. Τώρα δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τα δεχτούμε!!!!!!

            Δεν πρέπει καν να επιτρέψουμε το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει τόσο για να φτάσει σε δημοψήφισμα. Είναι επικίνδυνοι, ανίκανοι και προδότες!!!!!

2 σχόλια:

Ευθύμης είπε...

"Οι Έλληνες δυστυχώς είναι λαός «αναλφάβητος», αποτελούμενος κυρίως από ηλικιωμένους «αγράμματους» στην πραγματικότητα απλούς ανθρώπους και νεότερους ημιμαθείς σε μία διαρκή αναζήτηση λόγω νοοτροπίας του βολέματος και της διατήρησης των ελάχιστων προνομίων που του απέμειναν."

Αν είναι έτσι Άγγελε καλά να πάθουμε και καλά μας κάνουν. Όχι να γίνει το δημοψήφισμα για να έρθει ο κόσμος μπροστά στις ευθύνες του.

Άγγελος Ιακωβίδης είπε...

Ευθύμη δυστηχώς είναι μία αλήθεια. Και δεν φταίνει οι Έλληνες γι αυτό αλλά η πολίτεία που δεν φρόντισε να δώσει παιδεία. Από τότε που θυμάμαι εγώ η παιδεία χολαίνει. Ενα από τα τρία σημαντικά αγαθά που στερήθηκαν οι Έλληνες. Έτσι σε όσους έχουμε κάποια παιδεία και γνωρίζουμε κάποια πράγματα πέφτει η ευθύνη να ενημερώνουμε όπως μπορούμε τον κόσμο για να μην τρομοκρατείται από καμία κυβέρνηση και κανέναν αχρείο πρωθυπουργό ή πολιτικό!!!