Σελίδες

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το Παραμύθι της 6ης Δόσης και η Νέα Δανειακή Σύμβαση


Η κυβέρνηση Παπαδήμου πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης με 255 ψήφους έναντι 293.

          Μία εξέλιξη σαφώς αναμενόμενη αφού οι συσχετισμοί είναι γνωστοί όπως και το παιχνίδι που παίζουν τα κόμματα, ιδίως αυτά που συμμετέχουν στην συγκυβέρνηση.

          Μία ψήφος εμπιστοσύνης που όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχει καμία αξία, γιατί, αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς το υπόμνημα που θέλουν οι εταίροι μας στην Ε.Ε. δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η 6η δόση. Μοιραία πτωχεύουμε οπότε δεν πρόκειται ούτε να ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση. Έτσι τελικά δεν έχει λόγο ύπαρξης η κυβέρνηση Παπαδήμου.

          Αν οι Ευρωπαίοι «φίλοι» και το ΔΝΤ, δεν έχουν σκοπό να μας δώσουν την 6η δόση γιατί έδωσαν λοιπόν ψήφο εμπιστοσύνης σε μία άσκοπα διορισμένη κυβέρνηση και δεν γίνονται άμεσα εκλογές, αφού εξαιτίας της επιμονής του Σαμαρά να μην υπογράψει θεωρούμαστε ουσιαστικά εκτός ευρωζώνης, ώστε η νέα κυβέρνηση να διαχειριστεί τη μετάβαση στη δραχμή;

          Όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, καθώς όλο αυτό το παιχνίδι με την υπογραφή του Σαμαρά είναι ένα επικοινωνιακό κόλπο ραντισμένο περίτεχνα στο κουτόχορτο που θέλουν να ταΐσουν  στον Ελληνικό Λαό.

          Τώρα αρχίζει η κορυφαία σκηνή της παράστασης που λέγεται ξεπούλημα της Ελλάδας.

          Τη Δευτέρα ο Παπαδήμος θα πάει στις Βρυξέλες όπου και θα συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

          Σε αυτή τη συνάντηση ο Παπαδήμος δείχνοντας πόσο δεινός πρωθυπουργός, οικονομολόγος και διπλωμάτης είναι θα πετύχει τελικά την εκταμίευση της 6ης δόσης χωρίς να χρειαστεί η υπογραφή του Σαμαρά.  Έτσι θα πετύχει και το δικό του προφίλ να τονίσει καθώς με την ανάληψη της πρωθυπουργίας του θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη του και ο Αντώνης Σαμαράς θα βγει ενισχυμένος από αυτή την ιστορία καθώς θα κρατήσει το προφίλ του ανυποχώρητου μπροστά στους Ευρωπαίους.

          Έτσι έχοντας εξασφαλιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, μπορεί η Ελληνική Βουλή να προχωρήσει στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα ξεπουλιέται, ο Σαμαράς εξασφαλίζει μία δύναμη που θα μπορέσει να τον ορίσει πρωθυπουργό σε ενδεχόμενες εκλογές και μάλιστα ακόμα και αυτοδύναμης κυβέρνησης, καθώς ήδη ετοιμάζουν εκλογικό νόμο που θα έχει ισχύ άμεσα από τις επόμενες εκλογές και θα βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση και με πολύ χαμηλά ποσοστά.

          Και όλα αυτά είναι δεδομένα καθώς όλοι οι εκβιασμοί της Ε.Ε είναι ανυπόστατοι. Γιατί δεν είναι δυνατόν φυσικά για 8 δις οι Ευρωπαίοι να ρισκάρουν να χάσουν την «πίτα» που λέγεται Ελλάδα.  Και αυτό μπορούν να το εξασφαλίσουν μόνο με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση.

          Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμότητα καθώς δεν έχει εντολή του Λαού αφού δεν είναι εκλεγμένη αλλά διορισμένη.

          Κάθε απόφαση αυτής της κυβέρνησης, κάθε απόφαση που ψηφίζει αυτή η βουλή δεν έχουν καμία ισχύ.

          Αυτό όμως δεν είναι πανάκεια. Αν επειδή δεν έχει νομιμότητα καμία πράξη αυτής της κυβέρνησης, αφήσουμε να ξεπουλήσει τη χώρα ψηφίζοντας τη νέα δανειακή σύμβαση, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, καθώς, αν τους αφήσουμε να πάρουν αυτά που ζητούν είναι δύσκολο μετά να τα πάρουμε πίσω. Το ζήτημα είναι να μην τα δώσουμε.

          Μην ξεγελιόμαστε λοιπόν από τα παιχνίδια της κυβέρνησης και των πολιτικών και ας ξυπνήσουμε.

          Αυτοί πιστεύουν ότι είμαστε ένας αποχαυνωμένος, κοιμισμένος και φοβισμένος λαός. Ας τους απαντήσουμε όπως τους αξίζει. Ας στήσουμε ένα νέο Γουδί όπου αυτή τη φορά δεν θα εκτελεστούν αθώοι αφού σε αυτόν τον στάβλο που αποκαλούν βουλή δεν υπάρχει αθώος!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: