Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στις 4 Δεκεμβρίου το Δημοψήφισμα: Ευρώ ή Δραχμή


            Με την πρόταση «Ο Ελληνικός Λαός είναι ώριμος και σοφός για να λάβει τις αποφάσεις για το δικό του μέλλον», ο Γιώργος Παπανδρέου καθόρισε το μέλλον της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας.

            Στις 4 Δεκεμβρίου πλέον θα γίνει το δημοψήφισμα με ερώτημα ευρώ ή δραχμή. Ένα ερώτημα που στην πραγματικότητα δεν είναι καν δίλλημα αλλά ο Παπανδρέου ως γνωστό λαμόγιο ξέρει να παίζει καλά το παιχνίδι της πολιτικής.

            Με το ερώτημα ευρώ η δραχμή προκαλεί την αντιπολίτευση η οποία καθώς είναι προσκολλημένη στην ευρωπαϊκή πορεία πλην του ΚΚΕ θα ταχθούν σύσσωμοι υπέρ του ευρώ και έτσι θα οδηγήσουν την χώρα σε μία υποδούλωση πλέον με την νομιμοποίηση του λαού αν οι ψηφοφόροι των κομμάτων πλην του ΚΚΕ ξεπερνούν ακόμη το 50% αρθροιστικά.

            Με το δημοψήφισμα αυτός το πρώτο που θα δούμε είναι να ξεκινά μία «προεκλογική»  περίοδος όπου θα αρχίσουν να τρομοκρατούν τους απλούς πολίτες με τα κακά που θα επακολουθήσουν αν επιλέξουν τη δραχμή.

            Θα πουν ότι η χρεοκοπία θα είναι δεδομένη. Ότι με τη δραχμή θα σταματήσουν τις πληρωμές, ότι οι Έλληνες θα πεινάσουν, ότι δεν θα δίνουμε την παραγωγή μας.

            Θα πουν ότι μπορεί να φανταστεί ένας άνθρωπος για να εκφοβίσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες.  Για να τους οδηγήσουν να ψηφίσουν υπέρ του ευρώ ώστε να έχουν νομιμοποίηση στο ξεπούλημα της χώρας και στην υποδούλωση των πολιτών της.

            Το θέμα είναι ότι στο δημοψήφισμα ή πρέπει να κάνουμε μαζική αποχή είτε να ψηφίσουμε όχι στο ευρώ.

            Και ενώ με την έξοδο από το ευρώ θα περάσουμε πάλι δύσκολες μέρες  τα πλεονεκτήματα της επιστροφής στη δραχμή και της εξόδου από την ευρωζώνη είναι απείρως μεγαλύτερα και περισσότερα.

            Πρώτον: Παρόλο που θα έχουμε ένα υποτιμημένο νόμισμα το οποίο θα μας οδηγήσει σε καταστάσεις πραγματικής φτώχειας το πρώτο διάστημα στην πραγματικότητα η υποτίμηση αυτή θα αυξήσει την ανάπτυξη στη χώρα αφού θα αυξηθούν οι εξαγωγές αφού θα έχουμε φθηνό νόμισμα και έτσι θα μπορούμε να δίνουμε όλη την παραγωγή μας, ενώ ταυτόχρονα θα αναπτυχθούν όλοι οι παραγωγικοί τομείς στην Ελλάδα όπως ο Τουρισμός και η Βιομηχανία μιας και θα έχουμε φθηνά εργατικά χέρια.

            Δεύτερον: Θα υποχρεωθούν σε διεξαγωγή διεθνούς λογιστικού ελέγχου ώστε να μάθουμε πόσα χρήματα πάρθηκαν από τις κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων και που πήγαν ώστε να χαρακτηριστεί το χρέος ή το μεγαλύτερο μέρος του ως επαχθές και να πάψει να υφίσταται.

            Τρίτον: Παρόλο που θα έχουμε υποτιμημένο νόμισμα έχοντας πλέον παραγωγή και εξαγωγές θα μιλάμε με τις ευρωπαϊκές χώρες πραγματικά ισότιμα και δεν θα είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του ευρώ όπως σήμερα.

            Τέταρτον: Μία έξοδος μας από το ευρώ στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πιθανόν να οδηγήσει σε πλήρη διάλυση της ευρωζώνης. Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία να πλήξουμε τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας που στηρίζονται κυρίως στο Ευρώ και στην παραγωγή των φτωχότερων χωρών τις οποίες εκμεταλλεύονται. Ένα δυνατό πλήγμα στις οικονομίες τους θα τους φέρει σε πολύ δυσάρεστη θέση και θα έχουν σοβαρότερα προβλήματα από το να ασχολούνται με το  πως θα μας πάρουν τη χώρα.

            Το νόμισμα της         Ελλάδας ήταν πάντα η δραχμή. Ο Παρθενώνας αν και είναι στην πραγματικότητα οικουμενικός , εθνικά ανήκει στην Ελλάδα και εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να διαπραγματευτούμε όχι μία σπιθαμή γης αλλά ούτε και ένα βότσαλο από τις παραλίες μας.

            Αν δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε το δημοψήφισμα ας τους δείξουμε ότι μπορούμε να τους διαλύσουμε.

            Έχουμε τη δύναμη. Μέχρι σήμερα το μυαλό και η θέληση μας έλλειπαν. Καιρός πλέον να σοβαρευτούμε και να δείξουμε σε όλους αυτούς ποιοί είμαστε και τι μπορούμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: