Σελίδες

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για Κλάματα ή για Γέλια;



          Την Τετάρτη στις 22 Ιουνίου οι Αγανακτισμένοι της Βέροιας έκαναν παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας καταθέτοντας ένα ψήφισμα που αφορούσε όλους τους συμπολίτες μας και την καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη.
Συγκεκριμένα το ψήφισμα που κατατέθηκε είναι το εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ
            Κυρία Δήμαρχε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
            Στην προηγούμενη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο κατέθεσε και υπερψήφισε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά σε ότι αφορά το Μνημόνιο και τα αποτελέσματα του.
            Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε ανοικτά ότι τάσσεται στο πλευρό των Ελλήνων γενικότερα αλλά και ειδικότερα των πολιτών της Βέροιας τους οποίους και εκπροσωπεί.
            Εμείς οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας καταγγέλλουμε τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για εμπαιγμό αφού:
-          Εσείς είσαστε αυτοί που με τις επιλογές και με τις πολιτικές σας οδηγήσατε τους πολίτες όχι απλά σε οικονομική εξόντωση αλλά και στέρηση της αξιοπρέπειας και την στέρηση βασικών αγαθών όπως το νερό και το ρεύμα τα οποία είναι κοινωνικά και θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν.
-          Εσείς είσαστε, που με τις επιλογές και τις πολιτικές σας, επιτρέψατε να χαθεί η ποιότητα ζωής από τη Βέροια και για τους δικούς σας μικροκομματικούς σκοπούς δεν φροντίζετε για την τήρηση των διατάξεων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να γίνουν τα πεζοδρόμια της πόλης απροσπέλαστα.
-          Εσείς είσαστε που με τις επιλογές σας αποφασίζετε το κλείσιμο και την μεταφορά παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων χωρίς να λογαριάσετε τους γονείς και τα παιδιά αλλά μόνο τα έσοδα σας και τα προσωπικά και πολιτικά σας συμφέροντα.

Και κοντά σ’ όλα αυτά εσείς ετοιμάζεστε να ψηφίσετε αύξηση στα τιμολόγια της ύδρευσης και να ιδιωτικοποιήσετε τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους για να εξυπηρετήσετε τα μικροσυμφέροντα  σας.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.    Να γίνει επανασύνδεση του νερού σε όσες οικογένειες κόπηκε ειδικά όσων είναι άνεργοι αφού το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα όλων των ανθρώπων και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το στερήσει.
2.    Όχι μόνο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ύδρευσης αλλά να μειωθούν δραστικά ώστε όλοι να μπορούν να τα πληρώνουν αλλά και να το απολαμβάνουν.
3.    Να μην ψηφιστεί και να μην επιτραπεί να καταλάβουν τις πλατείες  μας, οι οποίες είναι χώροι ελεύθερων συναθροίσεων και ψυχαγωγίας ιδιώτες με τραπεζοκαθίσματα  και να παραμείνουν ως έχουν ελεύθερες και ανοικτές για όλους τους πολίτες χωρίς να χάσουν την ταυτότητα τους.
4.    Να μην κλείσει και να μην μεταφερθεί κανένας παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία όχι μόνο των γονέων (και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων που η ζωή τους είναι ήδη πολύ δύσκολη), αλλά και των ίδιων των παιδιών.
5.    Τέλος απαιτούμε αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας (με περισσότερο πράσινο, λιγότερη ηχορύπανση, επαναφορά των κάδων ανακύκλωσης κ.α) και να τηρηθούν οι διατάξεις που ισχύουν για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ώστε να απομακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσματα από τα πεζοδρόμια και να μπορούν να κινούνται εύκολα και ανεμπόδιστα οι πολίτες. Να υπάρξει επιτέλους ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους με προβλήματα αναπηρίας για τους οποίους η κίνηση μέσα στην πόλη είναι  όχι απλά δύσκολη, αλλά αδύνατη.
Έχουμε κατέβει στις πλατείες για έναν αγώνα που δεν αφορά μόνο το μνημόνιο αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε και είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε με όποιο μέσο και τρόπο απαιτήσουν οι συνθήκες για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Εσείς θα αποφασίσετε αν, τηρώντας τον θεσμικό σας ρόλο, θα ταχθείτε με τους πολίτες ουσιαστικά και ενεργά ή αν, κρυμμένοι πίσω από τις κομματικές σας ταυτότητες και την πολιτική σας στάση μέχρι σήμερα,  μείνετε απέναντί μας εχθροί του λαού και του τόπου.
Ήρθαμε για να μείνουμε και δεν θα φύγουμε πλέον καθώς δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από όλα όσα δικαιούμαστε και μας ανήκουν!!!
Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες της Βέροιας
Το ψήφισμα δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κο Μαυροκεφαλίδη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι απαιτούσε 25 υπογραφές για να περάσει στα προ ημερησίας διάταξης θέματα.
Το απόγευμα παρουσιαστήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και αφού συγκεντρώσαμε περισσότερες από τις απαιτούμενες υπογραφές κατατέθηκε στο προεδρείο για να συζητηθεί.
Αφού ο πρόεδρος ανέγνωσε το ψήφισμα μας ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι (ειδικά της «συμπολιτείας») επιδίδονταν σε γέλια και αστεϊσμούς, παρακάμπτοντας τη διαδικασία και μη επιτρέποντας σε εκπρόσωπο μας να κάνει μία τρίλεπτη τοποθέτηση αποφάσισε να το περάσει αμέσως για ψήφιση. Και τότε φάνηκε η όλη γελοιότητα και υποκρισία όλων τους καθώς ενώ σε όλα τα ψηφίσματα ο πρόεδρος ρωτάει πάντα ποιοι ψηφίζουν υπέρ στο ψήφισμα στη δική μας περίπτωση ρώτησε ποιοι ψηφίζουν κατά και σήκωσε αμέσως πρώτος το χέρι για να δώσει την κομματική γραμμή.
Όταν οι αντιπρόσωποι των Αγανακτισμένων διαμαρτυρήθηκαν καθώς κανείς δεν πρόσεχε την ανάγνωση του ψηφίσματος ο πρόεδρος με ύφος 100 καρδιναλίων απάντησε ότι αυτή είναι η διαδικασία.
Στη συνέχεια ο υποφαινόμενος στράφηκα προς τους Δημοτικούς Συμβούλους (ειδικά της «συμπολιτείας» που είχα απέναντι μου) και τους κατηγόρησα ευθέως ότι βάζουν το κόμμα τους πάνω από την ανθρωπιά τους.
Αυτό ήταν που τους έκανε να οργιστούν και να καταφέρονται απαξιωτικά απέναντι στους Αγανακτισμένους καθώς ήταν η πρώτη φορά που κάποιος τους είπε την αλήθεια καταπρόσωπο και «θίχτηκαν».
Αμέσως μετά δόθηκε ο λόγος σε αντιπρόσωπο των Αγανακτισμένων και τοποθετήθηκε πάνω στο ψήφισμα αναλύοντας τα αιτήματα μας και κατόπιν άνοιξε κύκλος ομιλητών.
Και συμφώνησαν όλοι ότι «συμφωνούν» στο περιεχόμενο αλλά διαφωνούν στη διατύπωση επειδή τους θίγει προσωπικά. Και αμέσως οι έχοντες τη μύγα πήραν το λόγο με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να απειλεί με μηνύσεις σαν νομικός, με τον Γιώργο Κάκαρη να ωρύεται εναντίον μας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς αλλά και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι όπως οι Δημήτρης Δάσκαλος και Γιώργος Μιχαηλίδης, αλλά και άλλοι.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας απείλησε έμμεσα ότι θα καλέσει την αστυνομία καθώς μας ενημέρωσε ότι όταν παρακωλύεται η συνεδρίαση του ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να λάβει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της τάξης.
Τελικά οι Αγανακτισμένοι αποχώρησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά με τη δέσμευση μας ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε παρόντες σε όλα τα σημαντικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία με παρεμβάσεις και δράσεις.
Μία από αυτές τις παρεμβάσεις θα αφορά την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες της Βέροιας αδιαφορώντας για τους κατοίκους της πόλης και επιδιώκοντας να κάνουν τα χατήρια μίας μικρής ομάδας επιχειρηματιών. Γιατί άραγε;

Υ.Γ : Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δελτίο τύπου ή τοποθέτηση των αγανακτισμένων και είναι μόνο μία προσωπική μου παρέμβαση στα όσα συνέβησαν καθώς για όποιο κείμενο δημοσιοποιείται από τους Αγανακτισμένους Πολίτες της Βέροιας παίρνει απόφαση η Συνέλευση τους η οποία γίνεται κάθε μέρα στις 9 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: