Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πολιτικοί Αρχηγοί : Και ψεύτες και αφερέγγυοι


           
             «Ας γνωρίζουν, λοιπόν, όλοι, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ συγκυβέρνηση, με ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο δεν μπορεί να συνεννοηθεί ούτε με τον εαυτό του.
Ας γνωρίζουν, ότι δεν πρόκειται να δεχθώ «συμπράξεις» με όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο και έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν την κυβέρνηση να περάσει τα αδιέξοδά της και την κυβερνητική προπαγάνδα να περάσει τα ψέματά της.».
            Τα παραπάνω ειπώθηκαν δια στόματος Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. Και ένας απλός άνθρωπος μπορεί να πει «τι καλά που τα λέει. Δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει. Δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί.»
            Αυτό θα πει ένας απλός άνθρωπος. Κάποιος άλλος όμως που δεν είναι κολλημένος οπαδός του κόμματος του και που η κοινή λογική είναι καθαρή και μακριά από φανατισμούς κομμάτων και πολιτικών βλέπει ποια είναι ή αλήθεια.
            Την είδε όταν στην συνέντευξη που έδωσε πριν τις περιφερειακές εκλογές στον Γιάννη Πρετεντέρη είχε πει ότι παρόλο που δεν στηρίζουν το μνημόνιο η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της. Και ο άνθρωπος με την κοινή λογική αναρωτιέται. «Τότε τι έχει σκοπό να κάνει ενάντια στο μνημόνιο. Ποια είναι η πολιτική του. Συνέχεια λέει ότι έχει τη λύση αλλά όλα είναι γενικόλογα χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις.
            Και το πιο ανήκουστο είναι ότι δηλώνει με σιγουριά όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας (με μοναδική εξαίρεση τον Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος – και φάνηκε από τη στάση του κόμματος του στην ψήφιση των μέτρων – είναι διατεθειμένος ακολουθώντας το «θα συνεργαστούμε και με το διάβολο αν χρειαστεί» του μακαρίτη του Φλωράκη, να δώσει ψήφο σε όποια κυβέρνηση αν χρειαστεί.)
            Το θέμα είναι ότι τον Καρατζαφέρη δεν τον θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου επειδή δεν μπορεί να του δώσει άλλοθι στην πολιτική του.
            Και εδώ γεννιέται το μεγάλο ερώτημα και ας το απαντήσει ο κύριος Σαμαράς ή όποιος πολιτικός αρχηγός.
            Με τον δεδομένο εκλογικό νόμο, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει αυτοδυναμία. Στην περίπτωση αυτή, όλοι αυτοί που με τόσο σθένος υποστηρίζουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας τι θα κάνουν; Θα οδηγούν τη χώρα σε μία διαδικασία επαναλαμβανόμενων εκλογών και πολιτικής αστάθειας; Ή μήπως θα έχουμε μία κυβέρνηση μειοψηφίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή την Μπακογιάννη;
            Μοναδική εξαίρεση στους αρχηγούς που δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σίγουρα είναι η Παπαρήγα η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φύγει από την αντιπολίτευση και την άνεση να λέει ότι θέλει έχοντας το ακαταλόγιστο. Είναι η μόνη αρχηγός κόμματος που δεν θέλει το κόμμα της να γίνει κυβέρνηση επειδή δεν θα ξέρει όχι πώς να υλοποιήσει της θέσεις του αλλά επειδή το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που θα κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του επειδή δεν ξέρει να κάνει κάτι άλλο.
            Και το δεύτερο μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι:
            Ποιόν νομίζεται ότι κοροϊδεύετε κύριοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: