Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Η πτώχευση δεν είναι μονοδρομος, είναι γεγονός!!!!



             Για μία ακόμα φορά τα δελτία ειδήσεων μας ενημέρωσαν ότι για μία ακόμη φορά στην αξιολόγηση της Ελλάδας για την οικονομία. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε την πιστοληπτική μας ικανότητα κατά δύο επίπεδα.
            Φυσικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, έδειξε πως δίνει σκληρές απαντήσεις σε αυτή τη νέα επίθεση εναντίων της Ελλάδας και της οικονομίας της αλλά όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από ποντίκι που βρυχάται μόνο και μόνο για  να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.
            Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης κάνουν την δουλειά τους και μάλιστα πολύ καλά δυστυχώς για εμάς. Και την κάνουν πολύ καλά γιατί αφ’ ενός έχουμε όντως πρόβλημα αφού το έλλειμμα αντί να μειώνεται διογκώνεται και το εξωτερικό χρέος έχει εκτοξευθεί και από την άλλη σκοπός τον οίκων αξιολόγησης είναι το κέρδος. Και αν κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας δεν είναι ευθύνη δική τους αλλά των επιλογών των κυβερνήσεων της χώρας που την οδήγησαν σε αυτό το σημείο.
            Δηλώνουν τα στελέχη της κυβέρνησης (αλλά και της αντιπολίτευσης), ότι υπάρχουν λύσεις. Η κυβέρνηση υποστηρίζοντας την πιστή τήρηση του μνημονίου και εξοντώνοντας της χαμηλές και μεσαίες τάξεις του λαού αλλά χωρίς να αγγίζει τους προνομιούχους, η αξιωματική αντιπολίτευση αντίθετη με το μνημόνιο αλλά δεσμευμένη να το τηρήσει αφού σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της και με την προοπτική να περάσει άλλα μέτρα (γιατί αυτά που πέρασε το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν καλά, αυτοί  έχουν καλύτερα). Το ΛΑΟΣ και οι ερμαφρόδιτες αριστερές παρατάξεις των Τσίπρα , Αλαβάνου και Κουβέλη κάνουν αντιπολίτευση ενώ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές και τέλος το ΚΚΕ που ζει ακόμα στην εποχή ενός ανύπαρκτου Μάρξ τον οποίο κανείς δεν ξέρει πως ενστερνίστηκαν αφού δεν τον κατάλαβαν.
            Το ζήτημα βέβαια είναι ότι ενώ όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει. Και αυτό θα δημοσιοποιηθεί πολύ πιο γρήγορα από ότι η ίδια η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο λαός φαντάζονται. Και η πτώχευση είναι γεγονός επειδή ενώ το έλλειμμα είναι τεράστιο και το χρέος ακόμα μεγαλύτερο, τα μόνα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ήταν περικοπές μισθών και συντάξεων, χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική ή σχεδιασμό. Μέτρα που είναι πρόσκαιρα αφού δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα για να υπάρχουν κέρδη. Όταν η Ε.Ε και το ΔΝΤ εξασφαλίσουν ότι δεν θα μπορούμε πλέον να πληρώσουμε (γιατί ότι δεν μπορούμε το ξέρουν. Αυτοί το επιδιώκουν), θα μας οδηγήσουν σε μία ελεγχόμενη πτώχευση με αποτέλεσμα την οικονομική και όχι μόνο υποδούλωση μας..
            Τι μπορεί να σημαίνει όμως αυτό και τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε;
            Η μόνη λύση είναι παρά τη δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε να λειτουργήσουμε υπερήφανα και να σηκώσουμε κεφάλι. Να θέσουμε στο ΔΝΤ και την Ε.Ε ότι δεν ζητάμε αναδιάρθρωση του χρέους αλλά επαναδιαπραγμάτευση. Να δεχτούμε το χρέος στο σύνολο του γιατί το κάναμε και εδώ είναι που ταιριάζει ότι η Ελλάδα τιμά τις υπογραφές της και το λόγο της. Να δεχτούμε να πληρώσουμε όλοι οι Έλληνες το χρέος παρόλο που άλλοι τα έφαγαν, παρόλα αυτά είμαστε συνένοχοι γιατί ενώ ξέραμε ότι τα έτρωγαν εμείς τους δίναμε την εξουσία με την ψήφο μας να το κάνουν. Αλλά θα πληρώσουμε με το δικό μας τρόπο, υπερήφανα και με το κεφάλι ψηλά και όχι σαν υπόδουλοι ραγιάδες.
            Να θέσουμε στο ΔΝΤ και στην ΕΕ και δηλώνουμε ότι αναγνωρίζουμε το χρέος και το έλλειμμα που υπάρχει αλλά θα το καλύψουμε με τους δικούς μας όρους και τρόπους και όχι με τους δικούς τους. Απαιτούμε να φύγουμε από την ευρωζώνη γυρνώντας σε μία σαφώς υποτιμημένη δραχμή η οποία θα φέρει χρόνους φτώχειας για την Ελλάδα (αφού δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας και ποτέ δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις), αλλά σαν αδύναμο νόμισμα θα αυξήσει τόσο τις εξαγωγές μας όσο και τον τουρισμό.
            Ένα από τα αρνητικά που θα έχει αυτό το μέτρο είναι ότι θα γίνουν για τους Έλληνες πανάκριβα τα εισαγόμενα προϊόντα αλλά αυτό θα είναι μία ευκαιρία να περιορίσουμε τις εισαγωγές και να δυναμώσουμε τη δική μας οικονομία.
            Ερχόμαστε σε συμφωνία με χώρες και εταιρείες οι οποίες μπορούν να μας βοηθήσουν κυρίως με την τεχνογνωσία και την εμπειρία στην εξόρυξη πετρελαίου και ορυκτών και ουρανίου (αφού το υπέδαφος της χώρας μας είναι γεμάτο από ορυκτό πλούτο), δίνοντας στις εταιρείες ένα σημαντικό ποσοστό κέρδους έτσι ώστε να υπάρξει μία πορεία βιομηχανικής ανάπτυξης στη χώρα.
            Δημιουργούμε ένα υγιή δημόσιο τομέα με πολύ λιγότερους υπαλλήλους και με όχι τόσο παχυλούς μισθούς. Δημιουργούμε ένα υγιές και σταθερό φορολογικό σύστημα το οποίο εκτός από δίκαιο για τους Έλληνες θα είναι τέτοιο ώστε να προσελκύει επενδύσεις στην Ελλάδα και με δέσμευση ότι δεν θα το αλλάζει η κάθε κυβέρνηση.
            Με λίγα λόγια αρχίζουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ξανά από το τίποτα όπως όταν δημιουργήθηκε αλλά εκμεταλλευόμενη τον πλούτο της και τις σύγχρονες τεχνολογίες θα βγει από το τέλμα σε βάθος τριετίας με τον λαό να κάνει θυσίες αλλά ξέροντας ότι δεν τις κάνει μόνο αυτός ως εξιλαστήριο θύμα αλλά και οι προνομιούχοι. Και ξέροντας ότι η Ελλάδα όταν θα βγει από αυτό το τέλμα σε 3-5 χρόνια θα είναι μία δυνατή και υπερήφανη Ελλάδα χωρίς να έχει πουλήσει καμία δημόσια περιουσία.
            Φυσικά όλα αυτά δεν χρειάζεται να έχει σπουδάσει κάποιος οικονομικά για να τα σκεφθεί. Τα ξέρουν. Τις γνωρίζουν τις λύσεις. Αλλά είναι αντίθετες στα προσωπικά τους θέλω.
            Είναι πλέον γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου λειτουργεί βάση σχεδίου για την εξόντωση της Ελλάδας . Είναι γνωστό ότι αυτή ήταν η επιλογή και η πολιτική όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν μεταπολιτευτικά από την Ελλάδα με πρώτη αυτή του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι γνωστό ότι από την Μεταπολίτευση στον κόρφο της πατρίδας μας φωλιάζουν ηγέτες προδότες όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Σφακιανάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: