Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Κάρτα Αποδείξεων : Πάταξη της φοροδιαφυγής ή απόδειξη φαιδρότητας και ηλιθιότητας;



             Η κάρτα αποδείξεων ή φοροκάρτα πλέον είναι γεγονός και σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων προς το παρόν θα είναι προαιρετική ενώ από το 2012 θα γίνει υποχρεωτική.
            Πριν αναφέρουμε οτιδήποτε να πούμε ότι η φοροκάρτα δεν έχει σχέση με την κάρτα του πολίτη.
            Στο εξής όλες τις αγορές μας θα τις κάνουμε με αυτή την κάρτα έτσι ώστε να ενημερώνετε κατευθείαν οι εφορία για τις όποιες αγορές κάνουμε και να μη χρειάζεται να παίρνουμε αποδείξεις (γιατί να το κάνουμε άλλωστε)
            Μέχρι εδώ φυσικά τίποτα δεν είναι παράλογο και ανησυχητικό απεναντίας χαιρόμαστε όλοι που αυτή η κυβέρνηση θα μας απαλλάξει επιτέλους από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων στην οποία αυτή μας έβαλε (αλλά ας μη δίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες)
            Το παράδοξο και τρελό είναι ότι σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση αγορές άνω των τριών χιλιάδων ευρώ δεν θα γίνονται με μετρητά αλλά μόνο με επιταγές, με κάρτες ή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό όπου και θα κόβονται αποδείξεις οι οποίες θα κατατίθενται στην τράπεζα.
            Και εδώ αρχίζει το παράλογο. Γιατί το ερώτημα που τίθεται είναι για ποιο λόγο λαμβάνεται αυτό το μέτρο;
            Οι πιθανότητες είναι τρείς:
            α) Η κυβέρνηση μας αγαπά και δεν θέλει να μας ληστέψει κανένας ενώ πηγαίνουμε για τις αγορές μας αφού ο κόσμος είναι κακός και πονηρός και τα κακοποιά στοιχεία καραδοκούν,
            β) Η κυβέρνηση θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή και έτσι σε ποσά άνω των τριών χιλιάδων ευρώ  και άνω βάζει την υποχρέωση έκδοσης αποδείξεων (με λιγότερα είπαμε ενημερώνεται το ΚΕΠΥΟ κατευθείαν με την φοροκάρτα αφού έχουμε εκσυγχρονιστεί και ξεπεράσει κάθε πρόβλημα τεχνολογίας).
            γ) Αρχίζει πλέον να δουλεύει η αγορά με ανύπαρκτο χρήμα το οποίο υπάρχει μόνο σε αριθμούς λογιστικούς και τραπεζικών λογαριασμών αφού η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και δεν υπάρχει πλέον χρήμα στη χώρα και είτε επιστρέψαμε μεγάλο μέρος της νομισματικής μας δύναμης στην ΕΚΤ και στους δανειστές μας, είτε τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα και η Ελλάδα παύει να υφίσταται ως χώρα και ως οντότητα στον παγκόσμιο Οικονομικο-πολιτικό χάρτη.
            Η πρώτη περίπτωση ισχύει στην περίπτωση της αποφυγής ληστείας. Σαφώς και η κυβέρνηση μας προστατεύει από ληστές αφού θέλει να έχουμε χρήματα στην τσέπη μας (αυτά τα λίγα) για να τα ληστέψει αυτή.
            Στην δεύτερη περίπτωση  η κυβέρνηση αρχίζει να μας αποδεικνύει ότι αποτελείτε μάλλον από ηλίθιους αφού δεν με εμποδίζει κανένας να πάω σε ένα κατάστημα και να κάνω μία αγορά άνω των τριών χιλιάδων πληρώνοντας σε μικρότερα ποσά και έτσι δεν χρειάζεται να κόψει καμία απόδειξη. Σε ότι αφορά τις όποιες φορολογικές ελαφρύνσεις από το σύνολο των αποδείξεων, αν έχει συμπληρώσει κάποιος το απαιτούμενο ποσό που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την φοροαπαλλαγή, απλά συμφωνεί με το κατάστημα και κόβει ελάχιστα ποσά.
            Σε ότι αφορά τώρα την τρίτη περίπτωση αποδεικνύεται η φαυλότητα της κυβέρνησης αφού αντί να φροντίσει να ενισχύσει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και την ανταγωνιστικότητα και επιχειρηματικότητα σε αυτή τη χώρα ρίχνοντας ρευστό στην αγορά προσπαθεί να καλύψει την πτώχευση (η οποία είναι ήδη πραγματικότητα και μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών των κυβερνήσεων Σημίτη κου Αλέκου Παπαδόπουλου), δίνει το ρευστό στις τράπεζες και στις στο ΔΝΤ.
            Κυβέρνηση που δεν υπηρετεί το λαό, αλλά λειτουργεί σε βάρος του είναι παράνομη και καταχρηστική. Καιρός είναι οι Έλληνες να ξυπνήσουμε και να δώσουμε σε αυτούς τους πολιτικάντηδες αυτό που αξίζουν.
            Κάποτε στο Γουδί , ο Πλαστήρας αναγκάστηκε να εκτελέσει κάποιους αθώους επειδή είχαν για όνειρο μία μεγάλη Ελλάδα και προσπάθησαν να το πραγματοποιήσουν ανεπιτυχώς όμως. Και τους εκτέλεσε για να διασκεδάσει το κοινό αίσθημα που ήταν πικραμένο από την Μικρασιατική καταστροφή. Σήμερα ποιο δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει  για την καταδίκη αυτών που έφεραν τη χώρα στον όλεθρο;
            Και ενώ η ποινή τους πρέπει να είναι θάνατος, με ποια ποινή να καταδικάσεις όλους αυτούς τους που όλα αυτά τα χρόνια ξέροντας ότι τους έκλεβαν , τους ψήφιζαν; Γιατί είναι και αυτοί υπεύθυνοι για συνέργεια στην κατάρρευση της Ελλάδας.
            Και θυμάμαι τα λόγια του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι «μαζί τα φάγαμε» και  νοιώθω ότι ενώ δεν τα φάγαμε μαζί κύριε αντιπρόεδρε συνεργήσαμε σαν λαός για να τα φάτε μήπως φάμε κι εμείς κάποιο κομμάτι. Μήπως πετάξετε σε κάποιους ανθρώπους το κόκκαλο της θέσης στο Δημόσιο. Ένα όνειρο που και αυτό εσείς το δημιουργήσατε με πρώτο τον Ανδρέα Παπανδρέου θέλοντας να δημιουργήσετε ένα κράτος που θα το ελέγχεται διαρκώς και άμεσα και αντίθετα σε κάθε κανόνα της οικονομίας αφού σε όλες τις ανεπτυγμένες οικονομίες (που σήμερα ζητάμε τη βοήθεια τους) ο δημόσιος τομέας ήταν ο χαμηλόμισθος σε σχέση με τον ιδιωτικό αφού ήταν ο λιγότερο παραγωγικός.
            Και η φοροκάρτα δεν είναι τελικά τίποτα άλλο από ένα κόλπο για να κρύψουν πόσα πραγματικά έφαγαν, Το ζήτημα είναι ότι ο λαός αρχίζει να καταλαβαίνει, να μαθαίνει και να αντιδρά. Και αν του κρατούσατε κλειστά τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα κύριοι των κυβερνήσεων που πέρασαν από αυτόν τον τόπο αυτός πλέον βλέπει, ακούει και άρχισε να μιλάει. Και αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέει, περιμένετε να δείτε και αυτά που θα κάνει!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: