Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Και Λεφτά Υπάρχουν και Λύσεις Υπάρχουν, Μυαλά δεν Υπάρχουν!!!!!



             Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μία πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης η οποία σύμφωνα με κάποιους μας οδήγησε στο μνημόνιο.
            Ποια είναι η αλήθεια όμως και υπάρχουν λύσεις στο πρόβλημα της Ελλάδας;
            Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπισε ποτέ οικονομική κρίση. Όταν πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε η οικονομική κρίση παγκόσμια, η Ελλάδα ήταν η χώρα με το πιο ισχυρό τραπεζικό και οικονομικό σύστημα (στις πλάτες ποιών άραγε;).
            Οι κυβερνήσεις της όμως τόσο η προηγούμενη του Κώστα Καραμανλή όσο και η σημερινή του Γιώργου Παπανδρέου εκμεταλλεύτηκαν αυτήν την κρίση για να μπορέσουν να εμφανίσουν το δημόσιο έλλειμμα και να οδηγήσουν τον Ελληνικό Λαό στην οικονομική υποδούλωση στην Ε.Ε και το ΔΝΤ ώστε να μην μπορέσουν σε καμία περίπτωση να αντισταθούν στην Παγκοσμιοποίηση .
            Το ποια είναι η αλήθεια το γνωρίζουμε. Οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας μεταπολιτευτικά όχι μόνο δημιούργησαν ένα σπάταλο κράτος δημοσίων υπαλλήλων το οποίο από τη μία ήταν σπάταλο και από την άλλη εξουδετέρωνε και εξόντωνε κάθε παραγωγική και επενδυτική διαδικασία , αλλά και οι μετέχοντες σε αυτές έκλεψαν ασύστολα και ξεδιάντροπα τα χρήματα του Ελληνικού Λαού με μία σειρά σκανδάλων που σε οποιαδήποτε άλλη αναπτυγμένη χώρα θα οδηγούσε όχι σε παραιτήσεις αλλά σε αυτοκτονίες πολιτικών.
            Δεν χρειάζεται να θυμηθούμε ποια είναι τα σκάνδαλα ούτε και τα ονόματα αυτών που τα διέπραξαν. Είναι γνωστά αμφότερα και  τόσο τα ονόματα όσο και τα σκάνδαλα είναι πλέον καταγεγραμμένα στην ιστορία.
            Το ζήτημα λοιπόν πλέον δεν είναι τι έγινε (αφού αυτό το γνωρίζουμε) αλλά τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να μηδενιστεί το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και να οδηγηθεί η χώρα και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης.
            Λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος όπως τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση μπορούν να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος αλλά η τακτική της κυβέρνησης δείχνει ότι μόνο αυτόν τον τρόπο γνωρίζει εξοντώνοντας τους πολίτες με μία πολιτική η οποία από τη μία είναι βαθειά αντιλαϊκή και από την άλλη αντί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στη χώρα εξουδετερώνει κάθε ελπίδα γι αυτήν.
            Η κυβέρνηση το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μειώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να κάνει περικοπές επιδομάτων και δώρων και να αυξήσει τη φορολογία έμμεση και άμεση είτε μέσω της απανωτής αύξησης του ΦΠΑ είτε με την αύξηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα, καπνό, ποτά αλλά και είδη βασικής ανάγκης.
            Αυτό φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί η αγοραστική ικανότητα των καταναλωτών με αποτέλεσμα  τα έσοδα να έχουν μειωθεί για το κράτος και παρ’ όλες τις θυσίες των Ελλήνων το Έλλειμμα να παραμένει στο 14% ενώ είμαστε η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που το χρέος της ξεπερνά το 100% του ΑΕΠ.
            Και βέβαια πολύ καλά έκανε και κατήργησε μία σειρά επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων (αν είναι δυνατόν να δίνουν επίδομα έγκαιρης προσέλευσης, επίδομα ζεστάματος της μηχανής, επίδομα προπέλας και ότι άλλο γελοίο φαντάστηκαν οι παλαιότερες κυβερνήσεις για να ικανοποιούν τους αργόμισθους και αργόσχολους στην πλειοψηφία δημοσίους υπαλλήλους).
            Το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι επειδή είμαστε στην Ευρωζώνη δεν μπορούμε να κόψουμε πληθωριστικό χρήμα για να ρίξουμε χρήμα στην αγορά. Όμως θα μπορούσε η κυβέρνηση αντί να δώσει άλλα 28 δις στις τράπεζες να τα δώσει στις παραγωγικές δυνάμεις. Με αυτό που έκανε η κυβέρνηση αυτό που κατάφερε ήταν να δυναμώσει κι άλλο έναν τραπεζικό τομέα του οποίου τα υπερκέρδη είναι τεράστια και να αποδυναμώσει τις παραγωγικές δυνάμεις στις οποίες βασίζεται η πραγματική οικονομία
            Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει μέσω ΟΑΕΔ μία σειρά επιδοτήσεων για απασχόληση αλλά κανείς εργοδότης δεν καταφεύγει στον ΟΑΕΔ για εύρεση υπαλλήλου αφού οι περισσότεροι προβαίνουν σε απολύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και όσοι προσλαμβάνουν το κάνουν  εκτός επιδοτήσεων μη μπορώντας να αντέξουν τις δεσμευτικές συμβάσεις.
            Τι θα μπορούσε λοιπόν να γίνει;
            1.Καμία μείωση μισθών πέρα από τις περικοπές στα απίθανα επιδόματα
            2. Μείωση του ΦΠΑ σε ποσοστό 3 – 6% έτσι ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη του καταναλωτή αυτό αμέσως θα είχε σαν αποτέλεσμα τόσο την κίνηση του εμπορίου όσο και δημιουργία νέων επιχειρήσεων από τους ήδη υπάρχοντες ανέργους
            3. Καμία επιδότηση απασχόλησης σε επιχειρήσεις αλλά γενναίες επιδοτήσεις για δημιουργία νέων επιχειρήσεων
            4. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού ώστε να μπορεί να καλύψει ανάγκες
            5.  Κατάργηση του αφορολόγητου και φορολόγηση όλων των Ελλήνων με κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα τους από 5%.
            6. Ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και δέσμευση άμεσα των περιουσιακών στοιχείων όσων φοροδιαφεύγουν.
            7. Ψήφιση ενός φορολογικού συστήματος το οποίο θα είναι σταθερό και θα ευνοεί τις επενδύσεις στην χώρα μας
            8.Αμεση φορολόγηση της Εκκλησίας και της Εκκλησιαστικής περιουσίας για την οποία όλες οι κυβερνήσεις μένουν στα λόγια και κανείς δεν την αγγίζει. Μόνο από την φορολόγηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας και των εισοδημάτων της θα μπορούσε να καλυφθεί όλο το έλλειμμα
            9.Αμεση φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών
            10.Ελεγχο των τιμών αλλά και υπηρεσιών στις τουριστικές επιχειρήσεις ώστε να επιτύχουμε αύξηση του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού τουρισμού διασφαλίζοντας όχι μόνο χαμηλό κόστος διακοπών αλλά και υψηλές επίπεδο υπηρεσιών.
            Αυτά βέβαια είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που θα μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση. Μόνο με αυτά τα μέτρα θα είχε εξαλειφθεί το έλλειμμα και θα είχε πληρωθεί μεγάλο μέρος του χρέους μας.
            Αν προχωρήσουμε παρακάτω και μιλήσουμε για την σωστή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας μας θα διαπιστώναμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι οικονομική υπερδύναμη. Αντί γι αυτό μας οδηγούν σε οικονομικό μαρασμό.
            Και οι οικονομικές και παραγωγικές δυνάμεις αδρανούν. Ή μήπως απλά τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Γιατί η ίδια η αγορά θα μπορούσε να σταματήσει αυτή τη λαίλαπα του Γιώργου Παπανδρέου και του μνημονίου. Δεν μπορεί κάποια βασικά πράγματα μυαλά με κοινή λογική να τα σκέφτονται και κάποιοι που έχουν υποτίθεται γνώσεις να μην μπορούν.
            Ας έκαναν μία κίνηση όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας ή έστω και ενός εμπορικού συλλόγου και να αρνηθούν την καταβολή του ΦΠΑ μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα. Τι θα έκανε τότε η κυβέρνηση; Θα τους έκλεινε όλους στη φυλακή;
            Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση σε ένα μαζικό κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ»;
            Είναι στο χέρι μας  να μην οδηγηθούμε σε οικονομική δουλεία. Και είναι υποχρέωση μας πλέον σαν Έλληνες να δράσουμε για να σταματήσει αυτή η εκστρατεία οικονομικής υποδούλωσης της Ελλάδας από τους  χαρτογιακάδες υπαλλήλους των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και  της Wall Street!!!!!
            Πηγή : epikairos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: