Σελίδες

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Εικόνες Ντροπής για τη Βέροια στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου






             Το βήμα του Αποστόλου Παύλου στη Βέροια δεν είναι μόνο ένα Ιστορικό και Θρησκευτικό Μνημείο για την πόλη της Βέροιας αλλά και πόλος έλξης τουρισμού αφού είναι το κυριότερο μνημείο έλξης θρησκευτικών και όχι μόνο τουριστών στη Βέροια.
            Δυστυχώς όμως όποιος το επισκέπτεται αυτό που βλέπει είναι η εγκατάλειψη και εικόνες ντροπής αφού αντικρίζουμε σπασμένα σκαλοπάτια, σκουπίδια μέσα στο χώρο του μνημείου αλλά και σε όλο το χώρο, και βωμολοχίες αλλά και κάθε είδους εκτρώματα γραμμένα πάνω στα μάρμαρα μπροστά αλλά και γύρω από το μνημείο.
            Σωρός με σκουπίδια έξω από το καλάθι του δήμου και το καλάθι άδειο, κομμένα κλαδιά τα οποία μάλλον οι υπεύθυνοι του Δήμου δεν ήξεραν που να τα βάλουν.
            Αυτή είναι η εικόνα της Βέροιας που οραματίστηκε η Δήμαρχος;  Είμαστε τελείως ανίκανοι να προστατέψουμε την πόλη μας και τα μνημεία της; Είμαστε τόσο άχρηστοι ώστε να τα συντηρούμε αξιοπρεπή και επισκέψιμα;
            Έχουμε καταφέρει μία από τις ομορφότερες επαρχιακές πόλεις της χώρας να την κάνουμε να φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση εγκαταλειμμένη και σε κάποιες περιπτώσεις να θυμίζει οχετό.
            Γι αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση πιστεύουμε ότι ο Δήμος Βέροιας χρωστάει μία απάντηση στους πολίτες και φυσικά είναι υποχρεωμένος για άμεση αποκατάσταση ώστε να ξαναγίνει το μνημείο που πρέπει να είναι.
            Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι στο Δήμο Βέροιας θα έχουν και το φιλότιμο και την ηθική να φροντίσουν και για τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: