Σελίδες

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ;


            Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή μπροστά στο Δημαρχείο Βέροιας είδαμε μία εικόνα άκρως αποκαρδιωτική.
            Με μία γρήγορη ματιά είδαμε περίπου δεκαπέντε αγρότες και μία ομάδα αστυνομικών οι οποίοι αν ήταν 3-4 ακόμα θα έφταναν τον αριθμό των αγροτών.
            Και γεννάται το ερώτημα. Αυτοί είναι όλοι οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας; Που είναι τελικά το Αγροτικό κίνημα; Αν υπάρχει τελικά και αυτό. Πότε θα πάψουν οι αγρότες να είναι όμηροι των πολιτικών και κομματικών τους επιλογών και θα αρχίσουν να νοιάζονται για το κοινό συμφέρον και για την αγροτική ανάπτυξη;
            Η εικόνα μπροστά από το Δημαρχείο Βέροιας με ένα πανό και μερικούς αγρότες έμοιαζε περισσότερο με συγκέντρωση του αείμνηστου Ζίγδη (για όσους τον θυμούνται) στα τέλη της δεκαετίας του ’80 παρά για συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Και είναι εικόνα που προκαλούσε περισσότερο ειρωνικά χαμόγελα παρά την αίσθηση συμπαράστασης σε ένα κλάδο που αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων και σε μία χώρα που θεωρείται κατ’ εξοχήν αγροτική παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών.
            Καλό θα είναι οι αγρότες να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά και με μεγαλύτερη οργάνωση τα προβλήματα τους αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει η αγροτική παραγωγή να στηρίζει και στο μέλλον την οικονομία της χώρας αλλά και οι ίδιοι να αρχίσουν να έχουν καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: