Σελίδες

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ


Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου η κάλπη ανέδειξε για μία ακόμη φορά Δήμαρχο Βέροιας την κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη για το νέο διευρυμένο Δήμο Βέροιας.

Πριν από της εκλογές και εδώ και πολύ καιρό προσωπικά έχω βάλει πολλές φορές εναντίον της Δημάρχου θεωρώντας ότι υπήρξε για την πρώτη τετραετία της ανύπαρκτη στο Δήμο και πως επι Δημαρχίας της όχι μόνο δεν έγιναν ουσιώδη έργα στην πόλη μας αλλά και η Βέροια γνώρισε την χειρότερη και δραματικότερη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτιστικής πλευράς.

Αυτό που είδαν οι πολίτες της Βέροιας είναι μία πόλη εγκατελειμένη, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτικές και χωρίς σχέδιο ανάκαμψης. Και για να προλάβω τις όποιες απαντήσεις του τύπου ότι ο κόσμος έδωσε και πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στη Δήμαρχο θα σημειώσω ότι δεν κέρδισε η κα Ουσουλτζόγλου τις εκλογές αλλά τις έχασε ο κος Τσαβδαρίδης και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των εκλογών όπου την δεύτερη Κυριακή και οι δύο έχασαν ψήφους απλά ο δεύτερος πολύ περισσότερες οπότε πλέον μιλάμε για το ποιος γνώρισε μεγαλύτερη ήττα και όχι για το ποιος ήταν ο νικητής.

Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα των εκλογών το εκλογικό σύστημα έδωσε και πάλι τη Δημαρχειακή θωκό στην κα Ουσουλτζόγλου και αυτό σημαίνει ότι όλοι όσοι νοιαζόμαστε για αυτήν την πόλη πρέπει να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την Δημοτική Αρχή σε όποια κίνηση κάνει για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Και παρά την όποια αντιπαράθεση που είχα στο παρελθόν με τη Δήμαρχο και τα όποια λάθη και παραλείψεις έκανε στην προηγούμενη τετραετία αλλά και για να μην θεωρήσουν κάποιοι ότι σαν πολίτες μιλάμε απλά εκ του ασφαλούς και κάνουμε κριτική και στείρα «αντιπολίτευση» χωρίς να καταθέτουμε προτάσεις παραθέτω τις παρακάτω προτάσεις οι οποίες σίγουρα δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν αλλά σίγουρα μπορούν να μελετηθούν, να υποστηριχθούν και να απαιτήσουμε σαν Δήμος αλλά και σαν Βεροιώτες να γίνουν πραγματικότητα ώστε να αναδειχθεί και να αναπτυχθεί η πόλη μας και να δούμε ξανά την πόλη μας να αποκτά την παλιά της αίγλη και το παλιό της κύρος.

1. Συνάντηση της Δημάρχου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και κατάθεση αιτήματος για επάνδρωση και επανενεργοποίηση του ΒΣΣ με ανθρώπινο δυναμικό.

2. Αίτηση για μεταφορά της έδρας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ ή των τμημάτων Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ στη Βέροια όπου υπάρχει και αμεσότερη επαφή με το αντικείμενο από ότι στη Θεσσαλονίκη αφού είμαστε καθαρά αγροτική περιοχή.

3. Δημιουργία Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής το οποίο θα φροντίζει για την απορρόφηση και προώθηση στις αγορές των αγροτικών μας προϊόντων με δημιουργία Δημοπρατηρίου Αγαθών ώστε να πετυχαίνει καλύτερες τιμές για τους αγρότες αφού οι Συνεταιρισμοί αποδείχθηκε ότι έβλαψαν τους αγρότες αντί να τους στηρίξουν.

4. Αστική σύνδεση Βέροιας – Βεργίνας και ανάδειξη της ιστορικότητας των δύο πόλεων με δημιουργία διαδραστικού πάρκου (πρόταση της Δημάρχου ήταν αυτή) θεματικού με θέμα την Μακεδονία και την ιστορία της.

5. Να τοποθετηθεί τουριστικό τρενάκι στη Βέροια το οποίο θα κάνει τον γύρο της και θα συνδέσει τουριστικά την Χριστιανική συνοικία της Κυριώτισσας με το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και στη συνέχεια την Εβραϊκή συνοικία και την Μπαρμπούτα ώστε να μπορούν οι επισκέπτες της πόλης να βλέπουν μέρος από τις ομορφιές της πόλης μας.

6. Δημιουργία γραφείου τουρισμού με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας της Βέροιας αλλά και την ανάπτυξη του Εκκλησιαστικού Τουρισμού στην πόλη μας.

7. Δημιουργία Μονάδας Ανακύκλωσης στη Βέροια. Υπάρχει και το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο γι’ αυτό και θα είναι μία παραγωγική μονάδα που από τη μία θα προωθήσει την πράσινη ανάπτυξη, θα φέρει κέρδη στο Δήμο και θα δώσει θέσεις εργασίας σε κάποιους συμπολίτες.

8. Επανάκτηση και επαναλειτουργία του Τουριστικού Περίπτερου Εληάς ως Δημοτική Επιχείρηση αφού αποδείχθηκε ότι η παραχώρηση της σε ιδιώτες αποδείχθηκε ζημιογόνα για την πόλη και τους πολίτες.

9. Αναβάθμιση του Χώρου Τεχνών και ανάδειξη του σε Συνεδριακό Κέντρο (που ήταν άλλωστε και ο λόγος που χτίστηκε) έτσι ώστε να διοργανώνονται στη Βέροια Παννελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια τα οποία θα φέρουν επισκέπτες και ρευστότητα στην πόλη μας.

10. Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε διάφορους περιόδους. (Μπορεί να οργανωθεί από τον επόμενο χρόνο Καρναβάλι και στη Βέροια με παρέλαση αρμάτων με την συμμετοχή σχολείων και συλλόγων σε αυτό για τις απόκριες και μαζί με άλλες εκδηλώσεις θα ζωντανέψουν την πόλη και δεν θα αφήνουν τους πολίτες να φεύγουν στη Νάουσα, την Κοζάνη και σε άλλες όμορες πόλεις. Μπορεί επίσης να αναβιώσει το φεστιβάλ παραγωγής τους καλοκαιρινούς μήνες, να διοργανωθουν πολιτιστικές εκδηλώσεις τους επίσης τους καλοκαιρινους μήνες ανάλογες με την Παννελλήνια συνάντηση ΔΗΠΕΘΕ ή τα Ημαθιώτικα), εκδηλώσεις που έδιναν ζωή και χαρά στην πόλη μας αλλά και πλήθος επισκεπτών στο παρελθόν.

Αυτές είναι δέκα προτάσεις που μπορούν να συζητηθούν, να μελετηθούν και με τον κατάλληλο σχεδιασμό να γίνουν πραγματικότητα. Και αν όχι όλες σίγουρα κάποιες από αυτές. Αυτό που χρειάζεται είναι αγάπη για την πόλη, όρεξη για δουλειά και σίγουρα Δήμαρχο που δεν θα είναι υποτελής της Κεντρικής Εξουσίας αλλά Δήμαρχος των πολιτών της Βέροιας που θα έχει το θάρρος και το θράσος να απαιτήσει κάποια πράγματα προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Αυτό που χρειάζεται είναι άνθρωποι με όραμα και όχι βολεμένοι.

Αυτό που χρειάζεται είναι μία Δημοτική Αρχή Δυνατή, Ανεξάρτητη, και με Στόχους!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: