Σελίδες

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η απάντηση μου στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.




Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης.

Θέλω κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για την απάντηση σας στην τοποθέτηση μου, που αφορά την δήλωση σας για το ποιοί έφαγαν τα χρήματα του δημοσίου. Η απάντηση σας με τιμά ιδιαίτερα γιατί καταλαβαίνω ότι ενοχληθήκατε από όσα έγραψα πράγμα που σημαίνει ότι παρόλο που όπως λέτε έχω ίσως ελλιπή ενημέρωση είπα αλήθειες οι οποίες ενόχλησαν.
Και είπα αλήθειες κύριε αντιπρόεδρε επειδή εγώ δεν αρνούμαι ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κατάσταση φταίει η πελατειακή σχέση πολιτικών - Λαού και ο διορισμός όλων αυτών στο δημόσιο με αποτέλεσμα σαν χώρα να έχουμε έναν δυσανάλογο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων σε σχέση με τον πλυθησμό της και τις ανάγκες της.
Διορισμούς που ξεκίνησε πρώτος ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου και συνέχισαν όλες οι κυβερνήσεις μετά από αυτόν με σκοπό να δυναμώσουν την εκλογική τους δύναμη, δημιουργώντας όμως ένα κράτος το οποίο λειτουργεί αργά, δεν είναι ευέλικτο και σπαταλά το δημόσιο χρήμα.
Αυτή όμως είναι μόνο η μία παράμετρος της υπόθεσης κύριε Αντιπρόεδρε.
Αρνείστε την ευθύνη της Κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου στο κλείσιμο μεγάλων και υγειών μέχρι την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία όπως η Πειραϊκή - Πατραϊκή, η ΙΖΟΛΑ, την πώληση της ΠΙΤΣΟΣ στην SIEMENS και άλλων προβληματικών αργότερα επιχειρήσεων καθώς επίσης και στο σκάνδαλο Κοσκωτά;
Αρνείστε την ευθύνη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πώληση Βραχονησίδων (αλήθεια τι έγιναν εκείνα τα χρήματα) και στην δωρεά στην ουσία (γιατί πώληση δεν ήταν) της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και άλλων επιχειρήσεων όπως ο ΟΤΕ (κάτι που ολοκλήρωσε αργότερα η Κυβέρνηση Καραμανλή);
Αρνείστε την ευθύνη των κυβερνήσεων Σημίτη για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, για την απαράδεκτη και ύποπτη υποτίμηση της δραχμής για να μπούμε στην ΟΝΕ (γιατί ήταν άραγε τόσο σημαντικό;), καθώς επίσης για το σκάνδαλο της SIEMENS και της GOLDMAN SUCKS αλλά και για την κατασπατάληση του Δημοσίου χρήματος από τον ΑΘΗΝΑ 2004 για την διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων;
Αρνείστε την ευθύνη των κυβερνήσεων Καραμανλή για το σκάνδαλο των δομημένων Ομολόγων, για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου;
Αρνείστε την ευθύνη όλων των παραπάνω Κυβερνήσεων οι οποίες έκαναν τις αναθέσεις έργων συνέχεια στους ίδιους εργολάβους (βλέπε Μπόμπολας) με αδιαφανείς διαγωνισμούς;
Και αυτά κύριε Αντιπρόεδρε είναι μόνο κάποια από τα σκάνδαλα που έγιναν γνωστά. Τα πιό τρανταχτά ίσως.
Μη μου λέτε λοιπόν ότι έχω άγνοια ή ελλιπή ενημέρωση. Είμαι πολίτης αυτής της χώρας, είμαι 42 ετών και ιδιωτικός υπάλληλος. Ποτέ στη ζωή μου (ακόμα και όταν υπήρξα κι εγώ οπαδός κάποιου κόμματος με συνδικαλιστική δράση μάλιστα και από το οποίο αποχώρησα επειδή υπήρξα ιδεολόγος και αποδείχτηκε ότι το κόμμα μου δεν είχε καμία ιδεολογία) δεν πλησίασα κάποιον πολιτικό για να με "βολέψει".
Είμαι υπερήφανος που ανήκω στον παραγωγικό και αδικημένο ιδιωτικό τομέα και παρόλο που είμαι θύμα της κρίσης και εδώ και δύο μήνες περίπου άνεργος είναι κάτι που το δέχομαι γιατί ηταν η επιλογή μου. Δεν θα κρυφτώ πίσω από το δαχτυλό μου ώστε να πω ότι δεν θα ήθελα να διοριστώ στο δημόσιο αλλά αν γινόταν αυτό θα ήθελα να γίνει επειδή εχω τα προσόντα και έχω την αυτογνωσία να ξέρω ότι δεν τα έχω και πως υπάρχουν άνθρωποι με πολύ περισσότερα προσόντα από εμένα.
Πιστεύω όμως επίσης ότι κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα στην εργασία και οι κυβερνήσεις σας του το στερούν με τις πολιτικές επιλογές τους.
Πιστεύω ότι κάθε Έλληνας πρέπει να νοιώθει υπερήφανος για την χώρα του και την ιστορία τους και οι κυβερνήσεις σας του το στερούν με τις πολιτικές επιλογές τους
Πιστεύω πως κάθε Έλληνας πρέπει να νοιώθει την ανάγκη να βοηθήσει αυτή τη χώρα να γίνει πάλι δυνατή και υπερήφανη αλλά οι επιλογές των κυβερνήσεων σας οδηγούν τον Έλληνα στην σκέψη ότι δεν αξίζει τον κόπο.
Πιστεύω ότι όλοι εσείς οι δεινόσαυροι της πολιτικής πρέπει να εκλείψετε γιατί κάνατε ανυπολόγιστο κακό σε αυτή τη χώρα. Και οι τριακόσιοι αφού όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχουν άφθαρτοι πολιτικοί αφού πριν ακόμα εκλεγούν γαλουχούνται από τα κόμματα για το πως πρέπει να λειτουργούν.
Πιστεύω σε μία αλλαγή του Πολιτικού συστήματος, σε μία πραγματική δημοκρατία που θα ελέγχεται συνέχεια από το λαό και όχι μόνο κάθε τέσσερα χρόνια έτσι ώστε να πάψει να είναι ο Λαός όμηρος σας αλλά να είστε εσείς οι πολιτικοί όμηροι του λαού και να αρχίσετε επιτέλους να εργάζεστε για τον λαό και όχι για τους εαυτούς σας.
Πιστεύω ότι ντροπιάσατε στο σύνολο την Ελλάδα απέναντι στους ίδιους τους Έλληνες γιατί είναι πραγματικά ντροπή για μία χώρα που ανέκαθεν ήταν δημοκρατική ο λαός της να θεωρεί πλέον ότι η καλύτερη Κυβέρνηση που πέρασε μεταπολεμικά από τη χώρα ήταν η Χούντα. Και αυτήν την ντροπή την προκαλέσατε εσείς κύριε Αντιπρόεδρε. Οι "δημοκράτες" που έχετε καταστρατηγήσει κάθε τι που είναι δημοκρατικό, εσείς που έχετε καταστρατηγήσει κάθε έννοια που αφορά το κοινό οφελος και έχετε αναγάγει σε επιστήμη την απάτη, την υπεξαίρεση, την κατάχρηση (και όχι μονο οικονομική αλλά και εξουσίας)
Μπορεί να έχω άγνοια ή να είναι ελλειπής οι γνώσεις μου για τα θέματα που προανέφερα όπως μου απαντήσατε στο μήνυμα σας κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης. Και η αλήθεια είναι πως ελπίζω πράγματι να είναι ελλειπής η γνώση μου γιατί τρομάζω στην ιδέα να ξέρω περισσότερα πράγματα από την βρωμιά που λέγεται πολιτική και από τα όσα τελικά κάνατε για να φέρετε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση.

Βέροια 17 Οκτωβρίου 2010

Με Τιμή

Ιακωβίδης Άγγελος


Φυσικά την απάντηση μου την έστειλα και με ηλεκτρονικό μήνυμα για μία ακόμη φορά στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Θεόδωρο Πάγκαλο εγώ ο "θρασύς" και "αχρείος" Έλληνας με την ελλειπή ενημέρωση εώς και αγνοια σε τέτοια θέματα.

Απάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην ανάρτηση " Ποιοί Έφαγαν τα λεφτά των Ελλήνων"


Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κύριος Θεόδωρος Πάγκαλος μου έστειλε μήνυμα απαντώντας σε όσα καταλογίζω στην ανάρτηση μου για την περιβόητη απάντηση του "τα λεφτά τα φάγαμε μαζί με τους πολίτες όταν τους διορίζαμε τόσα χρόνια στο δημόσιο".
Την συγκεκριμένη ανάρτηση είχα το "θράσος" ο αχρείος να τη στείλω με ηλεκτρονικό μήνυμα στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πράγματι θεωρώ μεγάλη μου τιμή που με μήνυμα του απάντησε σε όσα καταλογίζω στις κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων αλλά και στον ίδιο προσωπικά γιατί αποδεικνύεται έτσι ότι η ανάρτηση είχε αλήθειες που ενοχλούν κάποιους.
Να σημειώσω ότι το μήνυμα δεν είναι από τον κύριο Πάγκαλο προσωπικά αλλά επίσημο από την Αντιπροεδρία της Κυβερνήσεως με την σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας και με υπογραφή του Θεόδωρου Πάγκαλου σαν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης οπότε θεωρώ ότι εκφράζει και τις απόψεις της κυβέρνησης και όχι μονο προσωπικές του!!!