Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόταση Αλλαγής του Πολιτικού Συστήματος

Με την μεταπολίτευση περάσαμε σε ένα πολίτευμα, αυτό της Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας το οποίο όχι μόνο αποδείχθηκε λίγο και ανεπαρκές αλλά ευνόησε και την αδιαφάνεια και την δημιουργία σκανδάλων τα οποία έφεραν τον Ελληνικό Λαό και τη χώρα σε απελπιστική θέση τόσο σαν Αυτόνομο και Ανεξάρτητο κράτος όσο και την θέση της χώρας στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

Κάποιοι θεωρούν ίσως ότι δεν υπάρχουν λύσεις είτε επειδή φοβούνται μην χάσουν τη βολή τους είτε επειδή έτσι τους έμαθαν έχοντας τους ομήρους σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι εντελώς ανίκανο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός λαού.

Το ζήτημα είναι πως θα μπορούσε να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας μας, πως θα μπορούσε αυτό το σύστημα να λειτουργήσει και ποιά θα είναι η δομή του।

Η όλη φιλοσοφία είναι η άμεση σύνδεση της Αυτοδιοίκησης με την Κεντρική διακυβέρνηση και αυτό μπορεί να γίνει με ριζικές αλλαγές στο σύστημα।


Χωρισμός της Ελλάδας σε πέντε περιφέρειες :

1η Περιφέρεια: Μακεδονίας - Θράκης
2η Περιφέρεια: Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων
3η Περιφέρεια: Ηπειρωτικής Ελλάδας (Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοππόνησος)
4η Περιφέρεια: Αιγαίου
5η Περιφερεια :Κρήτης


Κάθε περιφέρεια θα έχει την δική της Βουλή της οποίας τα μέλη θα εκλέγονται από τον λαό της περιφέρειας και δεν θα είναι ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα από τρία για κάθε νομό έτσι ώστε να εκπροσωπούνται ισόνομα όλοι οι νομοί όχι βάση του πλυθησμου τους αλλά βάση των αναγκών τους και στην οποία θα συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου αλλά με δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων, προτάσεων και βέτο και οι δήμαρχοι των δήμων της।

Θα υπάρχει ένα κεντρικό Κοινοβούλιο του οποίου οι εκπρόσωποι θα είναι εκλεγμένοι από το λαό και δεν θα είναι ούτε περισσότεροι ούτε και λιγότεροι από τρεις σε κάθε νομό। Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκλέγονται οι βουλευτές βάση του πλυθησμού ενός νομού αφού έτσι η επαρχία και ειδικά οι περιοχές που εκλέγουν λίγους βουλευτές είναι ξεχασμένες ενώ με ίσο αριθμό βουλευτών κάθε νομός έχει ίσες ευκαιρίας απέναντι στον άλλο και σε αυτή τη Βουλή θα συμμετέχουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών Κοινοβουλίων και με δικαίωμα ψήφου।

Η λήψη των αποφάσεων και η λήψη νόμων θα γίνεται με την αρχή της δεδηλωμένης ( πενήντα τοις εκατό συν ενας ψήφοι)।

Ολες οι Περιφέρειες υπόκεινται στους ίδιους νόμους και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα।

Οι νόμοι ψηφίζονται από την Κεντρική Βουλή αλλά όλες οι αποφάσεις που αφορούν τις Περιφέρειες θα είναι ευθύνη των Περιφερειακών Βουλών।

Την ευθύνη συλλογής φόρων θα την έχουν οι Περιφερειακές υπηρεσίες Οικονομικών οι οποίες θα είναι όσες και οι Περιφέρειες και θα τις προωθουν στην Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών του αρμόδιου Υπουργείου!!!!

Κάθε Έλληνας πολιτης θα έχει δικαίωμα να ζητήσει ακρόαση από τη Βουλή της Περιφέρειας του για να καταθέσει πρόταση μομφής στην Περιφέρεια αλλά και στην Κεντρική Κυβέρνηση αρκεί να υποστηρίζεται ενυπόγραφα για την Περιφερειακή Βουλή από πεντακόσια τουλάχιστον άτομα και για την Κεντρική από χίλια πεντακόσια। Οι προτάσεις μομφής δεν θα ψηφίζονται από τα κοινοβούλια αλλά από τον λαό με μορφή δημοψηφίσματος το οποίο θα γίνεται χωρίς προεκλογική περίοδο εντός μίας εβδομάδας από την κατάθεση της πρότασης και με απλή ενημέρωση του Λαού για τον λογο που έγινε।

Για Εθνικά θέματα ζωτικής σημασίας οι αποφάσεις θα παίρνονται με δημοψήφισμα।

Όλες οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στις Περιφερειακές Βουλές, στην Κεντρική Βουλή αλλά και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας του οποίου ο ρόλος θα είναι να διαφυλλάτει τους Δημοκρατικούς Θεσμούς της χώρας και να ασκεί Εξωτερική Πολιτική θα γίνονται την ίδια ημέρα και ο Πρόεδρος και αυτός θα εκλέγεται άμεσα από το Λαό।

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει την υποχρέωση να υπογράφει τους διάφορους νόμους για να μπουν σε ισχύ και δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις και τους νόμους της Κεντρικής Βουλής।

Αν ασκηθεί βέτο σε κάποια απόφαση η νομο θα πρέπει και για τις δύο Βουλές να ψηφιστεί από τα δύο τρίτα των μελών τους।

Κατάρτηση του Βουλευτικού Ασύλου। Όλοι οι Έλληνες θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο χωρίς να γίνονται διακρίσεις।

Αν κάποιος εκπρόσωπος οποιασδήποτε Βουλής αναμειχθεί σε όποιο σκάνδαλο ή λειτουργήσει σε βάρος της χώρας και του Λαού να γίνεται δήμευση της περιουσίας του στο σύνολο της και φυλάκιση του।

Αυτή είναι μία πρόταση για ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης της χώρας। Πιστεύω ότι έτσι η χώρα κυβερνάται κατευθείαν από το Λαό, η Δημοκρατία είναι άμεση και πολυφωνική είναι πλέον οι Κυβερνήσεις υπηρέτες του Λαού και όχι ο Λαός υπηρέτης των Κυβερνήσεων!!!!

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Συμπολιτεία Κοροϊδίας!!!!!


Η Δήμαρχος Βέροιας κα Χαρούλα Ουσουτζόγλου - Γεωργιάδη διένειμε στην πόλη της Βέροιας το προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού "Συμπολιτεία" του οποίου ηγείται
Και διαβάζοντας το δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω με τις γελοιότητες ή να κλάψω με την κατάντια μας!
Δεν θα σταθώ σε πολλά σημεία γιατί θα έπρεπε να γράψω τρίτομη εγκυκλοπαίδεια.......

Γράφει η κυρία Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη στην πρώτη σελίδα του φυλλαδίου σε ότι αφορά το Νέο Δήμο:

Ενας νέος, μεγάλος Δήμος, που τιμά το παρελθόν και την ιστορία του!

Εσείς κυρία Ουσουλτζόγλου τιμάτε τον παρελθόν και την ιστορία του τόπου μας; Πως με ψέματα και κοροϊδία.... και τι κάνατε για το παρελθόν του τόπου και την ιστορία τους κα Δήμαρχε που θα το ολοκληρώσετε σήμερα; Τίποτα απολύτως, απόλυτη αδράνεια και ανυπαρξία και πλήθος ψεμάτων και αντιφάσεων (για τα οποία υπάρχουν φυσικά αποδείξεις)

Ένας νέος, μεγάλος Δήμος, που σέβεται και αναδεικνύει το φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές του!

Το είδαμε με την πλατεία Ωρολογίου..... αλήθεια κυρία Δήμαρχε οι τέσσερις πλατείες για τις οποίες εξασφαλίσατε χρηματοδότηση στο ίδιο μοτίβο είναι; Μηδενικό πράσινο πολύ τσιμέντο;


Και συνεχίζουμε στο ότι έχετε έτοιμα σχέδια δράσης για κάθε τομέα με πρώτη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της τοπικής ανεργίας!!!!!

Και πως ακριβώς θα το πετύχετε αυτό κυρία Δήμαρχε; Ποιό είναι το σχέδιο και αν υπάρχει όντως γιατί δεν εφαρμόστηκε στα τέσσερα χρόνια της θητείας σας; Η αγορά της Βέροιας είναι σε άθλια κατάσταση πριν ακόμα εκλεγείτε δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, τι άλλαξε τώρα; Συγκεκριμένα πράγματα θέλουν οι δημότες κα Χαρούλα και εσείς είτε δεν τα έχετε και τάζεται λαγούς με πετραχείλια ή συνεχίζεται το παραλήρημα ψεύδους και κοροϊδίας στο οποίο έχετε μάθει!!!

Γράφεται ότι ενισχύεται τον συνδυασμός σας με "καθαρούς, τίμιους και άφθαρτους", μέχρι να βρωμίσουν, γίνουν άτιμοι και να φθαρούν και αυτοί επειδή κα Δήμαρχε το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει!!!!!

Και επειδή ξέρω ότι είσαστε δημοκράτισα και υπέρ της πολυφωνίας ( γι αυτό άλλωστε διαγράψατε και σχόλια μου και εμένα απο τις επαφές σας μην αντέχοντας την κριτική) θα δημοσιεύσω το παρόν σε άλλους τόπους όπου κάποιοι θα μπορούν να το διαβάσουν και να κρίνουν.....